Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními."— Transkript prezentace:

1

2 Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními výletníky.

3 Otevřete si webový prohlížeč.

4 V prohlížeči si otevřete novou webovou stránku http://www.mapy.cz Do vyhledávače zadejte adresu svého bydliště a stiskněte tlačítko „Vyhledat na mapě“

5 Mapy.cz vyhledají zadanou adresu. V levém horním rohu mapy se nachází tlačítko „Změnit mapu“. Pokud na něj najedeme myší, objeví se nabídka zobrazení různých map.

6 Po pravé straně se na mapě nachází ovládací panel. Díky němu můžete mapu přibližovat a nebo se podívat na váš dům z ptačí perspektivy.

7 Nyní si zvolte zobrazení turistické mapy a zkontrolujte si, zda je zatrhnutá možnost zobrazení „Turistické trasy“.

8 Vyhledejte nejbližší turistickou stezku od vašeho domu. Na pravé straně se také nachází malé okno pro plánování a měření trasy.

9 Vybereme možnost „Ruční měření“. Funkce měření zde funguje tak, že každým klepnutím myši do mapového pole zaznamenáváte další bod na konec cesty.

10 Tato funkce zároveň zaznamenává celkovou délku mezi všemi body. Poslední bod můžete vymazat kniknutím pravým tlačítkem na poslední značku.

11 Jako první bod zadejte svoje bydliště. Klikněte tedy na oblast, která na mapě znázorňuje váš domov. Dojděte na nejbližší značenou turistickou cestu tak, že budete klikat do mapového pole tak, abyste kopírovali ulice či silnice.

12 Prohlédněte si, kam turistická stezka vede (oba směry) a vyberte si turistickou zajímavost, kterou si zvolíte za cíl své cesty. Nyní se po značené stezce vydejte tak jako dříve ke stezce, až se dostanete ke zvolenému cíli.

13 Nyní jsme na konci naší cesty. Můžeme se podívat, jak dlouhá cesta sem byla a musíme počítat s tím, že cesta zpátky domů bude dlouhá stejně. Cíl našeho výletu si (stejně jako celou trasu) můžete prohlédnout z ptačí perspektivy.

14 Na výlet ale nechodíme kvůli cíli, nýbrž kvůli výletu, a tak si pro cestu zpátky můžeme zapnout vrstvu „Fotografie“ a podívat se, kudy to vlastně jdeme pomocí vložených fotografií ostatních uživatelů.

15 Příjemné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok 2014 přeje p. uč. Prade :)


Stáhnout ppt "Najdeme si svoje bydliště a prohlédneme si jej z ptačí perspektivy. Najdeme nejbližší značenou stezku Klubu českých turistu a na chvilku se staneme virtuálními."

Podobné prezentace


Reklamy Google