Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B4 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B4 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad."— Transkript prezentace:

1 Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B4 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad 2012 Ročník/věková kategorie 4. ročník Vyučovací předmět Databázové systémy Klíčová slova Cyklus, for, cyklus for, cyklus s řídící proměnnou Anotace Cíl: studenti se zvládají návrh a použití cyklu for v PHP Prezentace slouží k výkladu se záměrem získat, upevnit a prohloubit znalost cyklu for v php

2 Ing. Jiří Kalousek

3 Příklady použití cyklu for Cyklus for, používáme tam, kde předem víme kolikrát proběhne. Nejčastěji při práci s polem

4 Příklady cyklu for Vypsání 10x „Ahoj světe“ pod sebe Suma čísel od 1 – 10 Suma čísel od 1 – 10 Výpis všech prvků pole pod sebe Výpis sudých čísel z pole pod sebe Součet všech lichých čísel z pole Nalezení nejmenší hodnoty v poli

5 Vypsání 10x „Ahoj světe“ pod sebe Slovní popis: 1. Nastavení proměnné $i na hodnotu 0, test zda je $i menší než 10 2. pokud ne, cyklus končí 3. pokud ano, provede se tělo cyklu $i se navýší o 1 4. vše znova (bez nastavení na $i na hodnotu 0)

6 Suma čísel od 1 - 10 Slovní popis: 1. Nastavení proměnné $i na hodnotu 1, test zda je $i menší nebo rovno 10 2. pokud ne, cyklus končí 3. pokud ano, provede se tělo cyklu k $suma se přičte $i 4. vše znova (bez nastavení na $i na hodnotu 1)

7 Výpis všech prvků pole pod sebe Slovní popis: 1. Nastavení proměnné $i na hodnotu 0, test zda je $i menší než počet prvků pole 2. pokud ne, cyklus končí 3. pokud ano, provede se výpis aktuálního prvku 4. vše znova (bez nastavení na $i na hodnotu 0)

8 Výpis sudých čísel z pole pod sebe Slovní popis: 1. Nastavení proměnné $i na hodnotu 0, test zda je $i menší než počet prvků pole 2. pokud ne, cyklus končí 3. pokud ano, provede se test zda je aktuální prvek sudé číslo: Pokud ano vypíše se Pokud ne výpis se přeskočí 4. vše znova (bez nastavení na $i na hodnotu 0)

9 Součet všech lichých čísel z pole Slovní popis: 1. Nastavení proměnné $i na hodnotu 0, test zda je $i menší než počet prvků pole 2. pokud ne, cyklus končí 3. pokud ano, provede se test zda je aktuální prvek liché číslo: Pokud ano přičte se k celkové sumě Pokud ne součet se přeskočí 4. vše znova (bez nastavení na $i na hodnotu 0)

10 Nalezení nejmenší hodnoty v poli Slovní popis: 1. Nastavení hodnoty minimum na první prvek v poli 2. Nastavení proměnné $i na hodnotu 0, test zda je $i menší než počet prvků pole 3. pokud ne, cyklus končí 4. pokud ano, provede se test zda je aktuální prvek menší než minimum: Pokud ano zamění se za minimum Pokud ne záměna se přeskočí 5. vše znova (bez nastavení na $i na hodnotu 0)

11 Zdroje informací Vlastní databáze příkladů

12 Ing. Jiří Kalousek OA Ostrava-Poruba


Stáhnout ppt "Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B4 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad."

Podobné prezentace


Reklamy Google