Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Kanada – opakovaci test Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci zvládají vypracovat následný test znalosti Speciální vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Kanada – opakovaci test Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci zvládají vypracovat následný test znalosti Speciální vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 Anotace Kanada – opakovaci test Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci zvládají vypracovat následný test znalosti Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Kanada, test Druh učebního materiálu Pracovní list / Prezentace / Druh interaktivity Aktivita / Výklad / Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 291 kB září 2011 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 22 - 40

2 Desetiminutovka Rozdávání papíru Rozdělení na oddělení A a B

3 desetiminutovka A 1. Popiš polohu Kanady 2. Nakresli vlajku Kanady 3. Jaká je hustota zalidnění v Kanadě 4. Kterými jazyky se hovoří v Kanadě? 5. S kterými státy Kanada sousedí? B 1. Popiš povrch Kanady 2. Hlavní město Kanady 3. Jaká je rozloha Kanady? 4. V kterých podnebných pásech se Kanada nachází? 5. Jak se nazývá pohoří v Kanadě?

4 Správné odpovědi A 1.Popiš polohu Kanady. Kanada leží na západní polokouli v Severní Americe. Sousedí s USA a je omývána Severním Ledovým oceánem, Tichým oceánem a Atlantským oceánem. 2.Nakresli vlajku Kanady 3. Jaká je hustota zalidnění v Kanadě? Nízká 4. Kterými jazyky se hovoří v Kanadě? Anglicky a francouzsky 5. S kterými státy Kanada sousedí? USA Obr.1

5 Správné odpovědi B 1.Popiš povrch Kanady. Kanada je převážně rovinatá, pouze na západě se táhnou Kordillery 2. Hlavní město Kanady? Ottawa 3.Jaká je rozloha Kanady? Největší v Americe a po Rusku druhá největší na světě 4. V kterých podnebných pásech se nachází Kanada? Subpolární a mírný podnebný pás 5.Jak se nazývá pohoří v Kanadě? Kordillery

6 Informační zdroje ANDĚL, Jiří; MAREŠ, Roman. "Nový svět" Amerika, Austrálie a Oceánie. 1. vydání. Olomouc : Olomouc, s.r.o., 2000. 283 s. ISBN 80-7182-113-6. KUHNLOVÁ, Hana. Zeměpis světa : Kontinenty. 1. vydání. Praha : Nakladatelství české geografické společnosti s.r.o., 2004. 40 s. ISBN 80-86034-59-3. HOLEČEK, Milan ; JÁNSKÝ, Bohumír a kol. Zeměpis světa 2 : Amerika - Asie. 1. vydání. Praha : Nakladatelství české geografické společnosti s.r.o., 1996. 72 s. ISBN 80-86034-03-8. Obr. 1 dostupný z [cit. 2011-9-04]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 (viz http://explore.live.com/microsoft- servi... cz&CTT=114) na WWW:.

7 Metodický pokyn Pedagog spustí stránku se zadáním písemné práce Pedagog kontroluje čas (10 min) Po skončení a vybrání desetiminutovky s řáky probere správné odpovědi na slide 3,4.


Stáhnout ppt "Anotace Kanada – opakovaci test Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci zvládají vypracovat následný test znalosti Speciální vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google