Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní informace o síti www.zlinskedumy.cz Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0484 Název projektuRozvoj žákovských.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní informace o síti www.zlinskedumy.cz Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0484 Název projektuRozvoj žákovských."— Transkript prezentace:

1 Základní informace o síti www.zlinskedumy.cz Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0484 Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století Název šablonyIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMZákladní informace o síti Označení DUMVY-32-INOVACE-17_2_12 AutorRNDr. Jana Úlehlová Datum03.11.2012 Vzdělávací oblastInformatika a informační a komunikační technologie Vzdělávací oborInformatika Tematický okruhDigitální technologie – Počítačové sítě a Internet Ročník1.–4. ročník gymnázia

2 Základní informace o síti

3 Kde zjistíme informace o síti ve WINDOWS XP –nabídka Start, Ovládací panely, Síťová připojení ve WINDOWS 7 –nabídka Start, Ovládací panely, Centrum síťových připojení a Změnit nastavení síťového adaptéru vybereme připojení a pravou myší zobrazíme jeho vlastnosti

4 Připojení k místní síti – vlastnosti

5 Protokol IPv4 – vlastnosti

6 Příkazový řádek máme-li dynamicky přidělenou IP adresu, využijeme příkazový řádek, který spustíme příkazem –nabídka Start, Spustit – příkaz cmd

7 Příkazy pro použití v příkazovém řádku 1 příkaz ipconfig /all

8 Příkazy pro použití v příkazovém řádku 2 příkaz ping –např. ping google.cz (čas připojení na daný server)

9 Příkazy pro použití v příkazovém řádku 3 příkaz tracert –např. tracert google.cz (seznam směrovačů, kterými prošla naše žádost)

10 Příkazy pro použití v příkazovém řádku 4 příkaz netstat (statistika aktuálního připojení) příkaz exit (ukončení příkazového řádku)

11 Úkol Na svém počítači najdi informace o jeho připojení do počítačové sítě. Využij metody uvedené na předchozích snímcích! Je-li to možné, vypiš níže: –IP adresa: –výchozí brána: –MAC adresa: –DNS server: –DHCP server:


Stáhnout ppt "Základní informace o síti www.zlinskedumy.cz Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0484 Název projektuRozvoj žákovských."

Podobné prezentace


Reklamy Google