Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_AJK448 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_AJK448 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník."— Transkript prezentace:

1 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_AJK448 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník Datum vytvoření:10.11.2013 Datum ověření:10.11.2013 Vzdělávací oblast:Cizí jazyky Tematická oblast:Komunikační situace Předmět:Anglická konverzace Způsob využití:Prezentace slouží k výkladu procvičení a opakování komunikačních situací pro reklamaci nebo stížnost. Klíčová slova:Fault,complaint,to refund, to exchange Druh učebního materiálu:Prezentace Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

2 Complaining

3 Match the products with their fault A jumper It keeps crashing. A CD It shrank in the wash. A book The CD player doesn´t work A stereo It is scratched. A pair of shoes They are past their sell-by date. A laptop computer Several pages are missing. A box of chocolate The are not the size I ordered.

4 Complaints Excuse me. I´d like to make a complaint. I want to complain about my hotel. Can I get my money back ? = I would be grateful if you could refund my money ? I refuse to be treated like that. He doesn´t work. Could you replace it ?

5 Complete the dialogue with the words. receipt refund return exchange complaint A) Excuse me, I´d like to make a …… B) Yes ? How can I help you ? A) I bought these jeans last week. I doscovered that the zip was broken. I´d like to ….. them. B) Have you got a ….. for them ? A) I have. Here it is. B) I can´t give you a ….. That´s the rule. I can…. these jeans with another pair. A) Oh, that would be fine. Thank you.

6 The solution A) Excuse me, I´d like to make a complaint. B) Yes ? How can I help you ? A) I bought these jeans last week. I discovered that the zip was broken. I´d like to return them. B) Have you got a receipt for them ? A) I have. Here it is. B) I can´t give you a refund. That´s the rule. I can exchange these jeans with another pair. A) Oh, that would be fine. Thank you.

7 Make a dialogue. Na Oxford street v Londýně sis koupil boty. Doma jsi zjistil, že jsou poškozené. Rozhodneš se je vrátit. Popiš svůj problém. Navrhni, aby ti vrátili peníze. Přijmi návrh prodavače. POZOR- České slovo paragon je anglicky Receipt!

8 Resources Maturita Activator – Intenzivní příprava k maturitě Longman 2009


Stáhnout ppt "Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_AJK448 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník4. ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google