Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1. Uprostřed hrůz a běd Kdo Boha v srdci má a navíc žádá cosi, ten Boha pozbude, když dostane, oč prosí. Daniel von Czepko G. L. da Palestrina: Stabat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1. Uprostřed hrůz a běd Kdo Boha v srdci má a navíc žádá cosi, ten Boha pozbude, když dostane, oč prosí. Daniel von Czepko G. L. da Palestrina: Stabat."— Transkript prezentace:

1

2 1. Uprostřed hrůz a běd Kdo Boha v srdci má a navíc žádá cosi, ten Boha pozbude, když dostane, oč prosí. Daniel von Czepko G. L. da Palestrina: Stabat Mater

3

4 Čím je mi tento svět? On v ohni bude stát. Čím světská nádhera? Ta v smrti bude pryč. Co platna učenost, ten všeošidný dým? Co čáry milosti jsou víc než klam a mam? Co rozkoš, co je víc než povětrný sen? Jak sníh je spanilost. A tento život smrt. To vše mi zapáchá. A proto volám smrt. Moc, krásu, bohatství, vše vidím neobstát. Než počínáme žít, je často život pryč. Kdo shání blahobyt, co uhoní než dým... Andreas Gryphius

5


Stáhnout ppt "1. Uprostřed hrůz a běd Kdo Boha v srdci má a navíc žádá cosi, ten Boha pozbude, když dostane, oč prosí. Daniel von Czepko G. L. da Palestrina: Stabat."

Podobné prezentace


Reklamy Google