Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Neurčitá zájmena Indefinite Pronouns In the following sentences, replace the underlined expressions by indefinite pronouns with approximately the same.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Neurčitá zájmena Indefinite Pronouns In the following sentences, replace the underlined expressions by indefinite pronouns with approximately the same."— Transkript prezentace:

1 Neurčitá zájmena Indefinite Pronouns In the following sentences, replace the underlined expressions by indefinite pronouns with approximately the same meaning. Vzor: Můžeš jít domů, do knihovny, do kina, nebo k Věře. Můžeš jít kamkoliv. *Taken from Lesson 10, pg. 125, ex. 6 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Neur č itá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla všechno.

3 Neur č itá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Velmi málo lidí tomu rozumí.

4 Neur č itá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Málokdo tomu rozumí. 3. Mohl bych vám to vysvětlovat na katedře, v knihovně, nebo u sebe.

5 Neur č itá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Málokdo tomu rozumí. 3. Mohl bych vám to vysvětlovat kdekoliv/leckde. 4. Ať se jmenuje jak chce, stejně musí pracovat.

6 Neur č itá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Málokdo tomu rozumí. 3. Mohl bych vám to vysvětlovat kdekoliv/leckde. 4. Ať se jmenuje jakkoliv, stejně musí pracovat. 5. Nenavštěvujeme je často.

7 Neur č itá zájmena 1. Jako malá dívka jsem četla cokoliv/kdeco. 2. Málokdo tomu rozumí. 3. Mohl bych vám to vysvětlovat kdekoliv/leckde. 4. Ať se jmenuje jakkoliv, stejně musí pracovat. 5. Navštěvujeme je málokdy.


Stáhnout ppt "Neurčitá zájmena Indefinite Pronouns In the following sentences, replace the underlined expressions by indefinite pronouns with approximately the same."

Podobné prezentace


Reklamy Google