Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM"— Transkript prezentace:

1 PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM
SOLIDCAM

2 SolidCAM je komplexní řešení pro výrobní průmysl, nejlepší ve své třídě, zaměřené na efektivní a ziskové CNC programování v rámci programu SolidWorks.

3 SolidCAM je integrovaným v rámci jednoho okna v SolidWorksu
SolidCAM je integrovaným v rámci jednoho okna v SolidWorksu. Všechny obráběcí operace jsou definovány, vypočítány a ověřeny přímo v prostředí sestav SolidWorks. Všechny 2D a 3D geometrie pro obrábění jsou plně propojené s designovým modelem SolidWorks. Pokud se provede nějaká změna na modelu, všechny CAM operace budou automaticky aktualizovány. Na jeden CAM díl může být aplikováno několik konfigurací SolidWorks.

4 SolidCAM umožňuje generovat CNC program
SolidCAM umožňuje generovat CNC program. Na kvalitě CNC programu záleží mnohé. Každý postprocesor SolidCAMu je nastaven podle individuálních potřeb stroje i jeho obsluhy a generuje přímo spustitelné CNC programy bez potřeby následné nákladné "ruční" úpravy. SolidCAM podporuje všechny standardní řezné cykly a nastavení stroje obvyklých CNC řízení. Možnost generovat volatelné opakující se procedury v rámci CNC programu umožňuje vytvořit krátký, efektivní a kvalitně strukturovaný CNC program.

5 Stručný postup při práci s programem SolidCAM
Nakreslit model v programu SolidWorks Definovat nulový bod Vytvořit polotovar pomocí - Kvádr (auto) Zvolit cílový model Definovat nástroje, řezné podmínky Definovat geometrii obrábění (řetězením) Řešit případně obráběcí cykly kontura, kapsa, vrtání Určit dráhy nástrojů Provést simulaci a vytvořit příslušný CNC program

6 SHRNUTÍ SolidCam navazuje na (zakroužkujte)
SolidWorks SolidProg KovoProg V úvodu práce v SolidCam je třeba (označte zvýrazňovačem) Vybrat způsob obrábění a definovat nulový bod Provést simulaci obrábění Vybrat CNC program a definovat řezné podmínky

7 Přiřaďte jednotlivé možnosti obrábění v SolidCam obrázkům
Frézování kontury Frézování kapsy Vrtání Frézování drážky Frézování tažené plochy Gravírování 5 – ti osé frézování


Stáhnout ppt "PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM"

Podobné prezentace


Reklamy Google