Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nervová soustava Všechny životní projevy řídí nervová soustava. Jejím základem je mozek uložený v lebce a mícha uložená v páteři. Z těchto řídících ústředí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nervová soustava Všechny životní projevy řídí nervová soustava. Jejím základem je mozek uložený v lebce a mícha uložená v páteři. Z těchto řídících ústředí."— Transkript prezentace:

1 Nervová soustava Všechny životní projevy řídí nervová soustava. Jejím základem je mozek uložený v lebce a mícha uložená v páteři. Z těchto řídících ústředí jdou nervová vlákna do celého těla – ke svalům i ke všem vnitřním ústrojům. Základem jejich činnosti je odpověď na určitý podnět, který působí buď mimo tělo nebo uvnitř těla.

2 Mozek Mozek je uložen v dutině lebky a řídí činnost celého těla. Určité části mozku mají na starosti vždy zcela určité činnosti (zrak, sluch, rovnováha, chuť, čich, pohyb hlavy).

3 Zrak bělima sklivec duhovka cévnatka rohovka sítnice
sval pro pohyb čočky zornice čočka slzné cesty oční nerv cévy okohybné svaly spojivka

4 Sluch kůstky středního ucha ušní boltec bubínek ústrojí rovnováhy
sluchový nerv hlemýžď Eustachova trubice zevní zvukovod


Stáhnout ppt "Nervová soustava Všechny životní projevy řídí nervová soustava. Jejím základem je mozek uložený v lebce a mícha uložená v páteři. Z těchto řídících ústředí."

Podobné prezentace


Reklamy Google