Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový."— Transkript prezentace:

1 Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová

2 Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový blok

3 Volba Uložit jako Word, Excel, PowerPoint a další programy. Postup tvorby stránky:  Vytvořím běžný dokument v programu.  Soubor-Uložit jako…  Zvolím typ souboru webová stránka. Není nutné umět XHTML a CSS. Neumožňuje ruční editaci zdrojového kódu. Nepřehledný a dlouhý zdrojový kód.

4 Volba Uložit jako S využitím volby Uložit jako ve Wordu vytvoř WWW stránky a prohlédni si vygenerované zdrojové kódy: Jméno (styl nadpis1 na střed) Studuji na této střední škole. (styl normální, slovo této je odkaz na http://www.soubce.cz)této http://www.soubce.cz Zájmy (styl nadpis2 na střed) Mezi mé největší zájmy patří: (styl normální) Počítače (odkaz na tebou vytvořenou stránku PC.html, kde bude uvedeno, co tě baví ohledně výpočetní techniky)Počítače Další zájem

5 Vizuální (WYSIWYG) editory Microsoft FrontPage, Free TextBox a další vizuální editory. vizuální editory Práce v něm se v mnohém podobá práci ve Wordu. Není nutné umět XHTML a CSS. Umožňuje ruční editaci zdrojového kódu. Nepřehledný a neefektivní zdrojový kód.

6 Vizuální (WYSIWYG) editory Přejdi v prohlížeči na stránku http://www.freetextbox.com/demos/. http://www.freetextbox.com/demos/ Pomocí volby languages si nastav jazyk. Vytvoř a prohlédni si pomocí volby HTML zdrojový kód: Jméno (styl nadpis1 na střed) Studuji na této střední škole. (styl normální, slovo této je odkaz na http://www.soubce.cz)této http://www.soubce.cz Zájmy (styl nadpis2 na střed) Mezi mé největší zájmy patří: (styl normální) Počítače Další zájem

7 Nevizuální editory PSPad. Je nutné umět XHTML a CSS. Obsahuje nápovědu. Pomocí nabídky HTML-Kontrola HTML lze snadno najít chyby ve zdrojovém kódu. Lze tvořit velmi efektivní kódy.

8 Poznámkový blok Je nutné umět XHTML a CSS. Zdrojový kód musím uložit s příponou html nebo htm. Neobsahuje nápovědu ani kontrolu zdrojového kódu. Vhodné k  jednoduchým editacím stránek.  tvorbě velmi jednoduchých stránek.


Stáhnout ppt "Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový."

Podobné prezentace


Reklamy Google