Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !"— Transkript prezentace:

1 ! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
Španělsko Co to je (Vesnice,město,stát nebo světadíl)? Kde se nachazí? Co tam je? Jsou tam nějake města? Kolik má obyvatel? Rozloha na km2? ! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !

2 Informace o Španělsku Co je to: Stát Hlavní město: Madrid
Král: Juan Carlos I. Kde se nachazí: Pyrenejský poloostrov Největší města: 1)Madrid obyvatel 2)Barcelona obyvatel 3)Valencie obyvatel 4)Sevila obyvatel

3 Španělsko V Pantéonu de los Reyes jsou uloženy ostatky všech španělských králů a jejich manželek počínaje Karlem V., otcem Filipa II. Hrad svaté Barbory korunuje pahorek Benacantil odkud je krásný rozhled, druhý hrad sv. Ferdinanda z 19. století byl postaven za války o nezávislost. Jako nejstarší a zároveň nejslavnější historickou památkou je světově proslulá jeskyně Altamira, skrývající archeologickoupamátku umění pračlověka, jenž představuje jeskynní malby vzniklé zhruba před lety. Z památek arabské architektury vynikají mešita v Cordóbě, pocházející z 9. století. Tato mešita je tak nádherná, že ani vítězní křesťané ji po dobytí města neměli sílu zničit a tak místo toho nařídil král Karel V. postavit uvnitř mešity barokní katedrálu. Renesanční klášterní objekt San Lorenzo de El Escorial vystavěný v  16. století na příkaz krále Felipa II., který zde dlouho žil. Další památkou je Královský palác z let 1738 – 1764, postavený italskými architekty Juvarou a Sachettim. Ke skvostům paláce patří sály Trůnní, Gaspariniho a Porcelánový.

4 Fotbalový tým: Real Madrid
Obyvatel: Fotbalový tým: Real Madrid


Stáhnout ppt "! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !"

Podobné prezentace


Reklamy Google