Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."— Transkript prezentace:

1 Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením Téma:Počítačová grafika – AutoCAD 6. Kreslení 2 Ročník:1. – 4. Datum vytvoření:říjen 2013 Název:VY_32_INOVACE_14.3.09.ICT Anotace: Práce v aplikaci pro kreslení technických výkresů – kreslení, oblouk, kružnice, elipsa. Inovativnost digitálního učebního materiálu spočívá zejména v jeho názornosti, které bylo dosaženo využitím nástroje Výstřižky operačního systému Windows 8. Díky animaci a grafické dokumentárnosti je žák tématem provázen krok za krokem, což u náročného grafického softwaru AutoCAD napomáhá lepšímu porozumění tématu. Metodický pokyn: Prezentace primárně slouží pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Kontrolní otázky na konci tématu ověřují, jak žáci danou problematiku zvládli, a po vytištění je lze použít i pro písemné ověření jejich znalostí. Materiál vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 POČÍTAČOVÁ GRAFIKA AutoCAD 6 AutoCAD 6 KRESLENÍ 2

3 Kreslení Pro zadávání příkazů používáme panel nástrojů KRESLI umístěný na levém okraji pracovní plochy.

4 Zadání oblouku je možné několika způsoby. Nejpoužívanější jsou: 33 body PPočátek, Střed, Konec PPočátek, Střed, Úhel Při kreslení oblouku je třeba uvažovat s velikostí úhlu proti směru hodinových ručiček.

5

6 Rozdíl, který vznikne, je patrný, přehodíme-li pořadí koncového a počátečního bodu.

7 Pomocí tohoto příkazu lze kružnici nakreslit několika způsoby, např. zadáním sstředu a poloměru, sstředu a průměru, ttřemi body na obvodu kružnice.

8

9

10 Elipsu můžeme zadat těmito způsoby: ppolohou hlavní osy a vzdáleností osy vedlejší ppolohou hlavní osy a rotací sstředem a vzdáleností vedlejší osy sstředem a rotací

11

12 KONTROLNÍ OTÁZKY Jakými způsoby zadání můžeme nakreslit oblouk? V jakém směru oblouk vytváříme, levotočivě či pravotočivě? Jaký vliv na výsledek při kreslení oblouku má přehození počátečního a koncového bodu? Jakými způsoby zadání můžeme nakreslit kružnici? Vyjmenujte způsoby zadání při kreslení elipsy. Nakreslete kružnici se středem 100,50 o poloměru 20. Nakreslete elipsu se středem 1000,200 s koncovým bodem osy 400,200 a vzdáleností k druhé ose 300.

13 Použité zdroje: LIŠKA, Jan a Jaroslav SCHWARZ. AutoCAD LT 2000 CZ: podrobná příručka. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2000, x, 289 s. CAD. ISBN 80-722-6241-6. Autorem všech částí tohoto učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jiří Gregor. Většina obrázků je zhotovena skenováním (nástroj „Výstřižek“).


Stáhnout ppt "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."

Podobné prezentace


Reklamy Google