Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zlato “roste” na stromech Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Ondřej Moskal.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zlato “roste” na stromech Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Ondřej Moskal."— Transkript prezentace:

1 Zlato “roste” na stromech Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Ondřej Moskal

2 Zlato v eukalyptech  Australské eukalypty už neslouží jen jako náplň do žvýkaček a zubních past. Kromě libé vůně v sobě skrývají i jiné bohatství. V listech těchto stromů totiž vědci našli stopy zlata.

3 Množství zlata  Stopové množství zlata totiž jenom značí, že je stromy vstřebaly z půdy. To ovšem znamená, že několik metrů pod jejich kořeny se nachází zlatá ložiska.

4 Těžba nemá cenu  Zlata je ve stromech skutečně nepatrné množství. Dle slov Linterna by k tvorbě jednoho zlatého prstenu potřebovali na pět set dorostlých eukalyptů.

5 Ekologická detekce zlata Eukalypty budou proto skutečně sloužit pouze jako ekologicky šetrný způsob detekce zlata, potažmo i jiných kovů, v půdě pod stromy.

6 Zdroje http://postum.cz/vedci-nasli-dukaz-ze-zlato-roste- na-stromech/http://postum.cz/vedci-nasli-dukaz-ze-zlato-roste- na-stromech/ http://postum.cz/wp- content/uploads/2013/10/ncomms3614-f2.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/ d6/Applebox.JPG http://4.bp.blogspot.com/- Dj2SM7juM1k/UNJAiqY5Z4I/AAAAAAAABEU/UxbTx 3d10GY/s1600/The+One+Ring.jpg


Stáhnout ppt "Zlato “roste” na stromech Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Ondřej Moskal."

Podobné prezentace


Reklamy Google