Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Francie Petra Kovaříková 8.A 9.12.2008.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Francie Petra Kovaříková 8.A 9.12.2008."— Transkript prezentace:

1 Francie Petra Kovaříková 8.A

2 Základní údaje Oficiální název státu: Francouzská republika
Rozloha: km² Státní zřízení: Poloprezidentská republika

3 Poloha státu hraniční na severovýchodě s Belgií a Lucemburskem, na východě s Německem a Švýcarskem, na jihovýchodě s Itálií a na jihu se Španělskem, Andorrou a Monakem.

4 Přírodní poměry Na severu a západě je Francie rovinatá a na zbytku území hornatá. Ve francouzských Alpách se nachází nejvyšší bod západní Evropy Mont Blanc (4 810 m). Další hornaté kraje země zahrnují Pyreneje, Ardenny, Centrální Masív. Největšími francouzskými řekami jsou Loire, Rhône, Garonne, Seina a část toku Rýnu. Jezera: Ženevské jezero,… Podnebí: Většina území Francie má mírné oceánské podnebí, ale směrem do vnitrozemí se zvětšují teplotní rozdíly mezi zimou a létem.

5 Hospodářství Francie patří mezi nevyspělejší státy Evropy.
Francie je největší Evropský producent a vývozce zemědělských výrobků. Ve Francii se pěstuje: pšenice, cukrová řepa, brambory, slunečnice, olivy, chmel, tabák, dokonce i rýže, jablka, broskve, meruňky, švestky a je druhým největším pěstitelem vinné révy. Ve Francii převládá chov skotu, prasat a ovcí. Země je třetím největším producentem dřeva v Evropě Země je výrobcem oceli, automobilů, zbraní, umělých vláken, kosmetických přípravků a pneumatik.

6 Obyvatelstvo Počet obyvatel: 62 752 136
Hustota zalidnění: 111 ob. / km² Hlavní náboženství:Římskokatolické křesťanství(83-88%) -Islám(5-10%) -Protestantství(2%) -Židovské náboženství(1%) Oficiální jazyk je francouzština, za ní pak následují Němčina a Arabština. Národnostní složení: Francouzi 93,5%, Portugalci 1,3%, Alžířané 1,1%, Španělé 0,4%, Italové 0,4%, ostatní 2,2%

7 Turistický ruch Lidé jezdí obdivovat Paříž kvůli ,,Eifelově věži, Louvru a spoustě jiných památek…, do Normandie v níž je jeden z mála symbolů Mont-Saint-Michel Já bych se nejradši podívala doté Normandie.

8 Mont-Saint-Michel

9 Zajímavosti Zaujala mě památka Louvre, velká vstupní skleněná pyramida ze skla a oceli. Na Francii by mě vadilo asi jenom hodně turistů jinak mě nic jiného nenapadá Ve Francii bych chtěla bydlet protože, se mi líbí a na první pohled mě zaujal.

10 Shrnutí Nejvyšší hora: Mt. Blanc(4807m) Počet obyvatel: 62 752 136
Hlavní město: Paříž (Paris) Kontinent: Evropa Nejdelší řeka: Loira (1020 km) Měna: Euro (1 euro=100 centů) Francie je typická památkami a pěstováním vinné révy.

11 Zdroj informací Internet: Knihy


Stáhnout ppt "Francie Petra Kovaříková 8.A 9.12.2008."

Podobné prezentace


Reklamy Google