Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Poznámky pro výuku Předmět: Autor: Škola: Téma: Název: Třída: Plánované cíle: Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu Interaktivní tabule.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Poznámky pro výuku Předmět: Autor: Škola: Téma: Název: Třída: Plánované cíle: Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu Interaktivní tabule."— Transkript prezentace:

1 Poznámky pro výuku Předmět: Autor: Škola: Téma: Název: Třída: Plánované cíle: Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu Interaktivní tabule a alternativní zařízení. Kurz proběhl ve školícím středisku SIPVZ při OA a VOŠ obchodní, Brno, Pionýrská 23. psychologie, ošetřovatelství Jaroslav Janovský SZŠ a VOŠZ, Merhautova 15, BRNO Autogenní trénink Odborné obory ve zdravotnictví seznámení se se základním stupněm metody

2 Jaroslav Janovský BRNO 2006

3

4 psychoterapeutická metoda patřící do oblasti metod relaxačně koncentračních autos = sám genos = původ německý lékař-neurolog a psychiatr prof. dr. Iohannes Heinrich Schultz (1884 – 1970) Montreal 1961 - zřízení ICAT Autogenní Trénink - úvod

5 Autogenní Trénink - princip Stav psychického soustředění (koncentraci) při maximálním tělesném uvolnění (relaxaci) při současném odtažení od vnějšího okolí. Žádoucích účinků v tělesné i duševní oblasti se dosahuje cestou autosugesce. Relaxovaný stav těla a vnitřní pohroužení stupňují účinek autosugesce.

6 oblast psychická viscerálnísomatická Autogenní Trénink - princip

7 Autogenní Trénink - cíle a výsledky Konečným cílem AT je podle jeho autora prof. I. H. Schultze to, „aby se člověk přesně předepsanými cvičeními stále více vnitřně uvolňoval a ponořoval do sebe a aby dosáhl z nitra vycházející přestavby celého organismu, která umožňuje posílit to, co je zdravé, a zmírnit nebo odstranit to, co je nezdravé“.

8 1.Pocit tíže 2.Pocit tepla 3.Klidný tep srdce 4.Samočinný dech 5.Hřejivé nitro 6.Chladné čelo 7.Zakončení Autogenní Trénink - struktura základního stupně

9 použité obrázky: Úspěšné sebezdokonalování (nejen) pomocí metody autogenního tréninku přeje autor.


Stáhnout ppt "Poznámky pro výuku Předmět: Autor: Škola: Téma: Název: Třída: Plánované cíle: Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu Interaktivní tabule."

Podobné prezentace


Reklamy Google