Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna."— Transkript prezentace:

1 MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna objednávku je možno zaslat jen do knihovny, která přispívá do SK ČR a souhlasí s přijetím objednávky MVS z SK ČR objednávku je možno zaslat jen do knihovny, která přispívá do SK ČR a souhlasí s přijetím objednávky MVS z SK ČR

2 Jak lze odeslat objednávku MVS z prostředí SK ČR ?

3 Najděte v SK ČR dílo, které chcete objednat a klikněte na nabídku „služby pro knihovny“

4 … dostanete se tak k možnosti odeslat objednávku MVS … Klikněte na „Požadavek MVS“

5 …a zalogujte se (Napište siglu své knihovny a heslo pro službu MVS) … OK …a zalogujte se (Napište siglu své knihovny a heslo pro službu MVS) … OK

6 Vyplňte formulář objednávky MVS … v této části formuláře lze zapisovat jen do polí označených *… Další část

7 Vyplňte formulář objednávky MVS … v této části formuláře lze zapisovat do všech polí …. OK

8 Vyplnění některých údajů v objednávce je povinné - pokud jste některé z povinných údajů nevyplnili, systém vás na to upozorní …. OK (a můžete údaje doplnit ….)

9 Co je v objednávce nutno vyplnit ? V případě žádosti o výpůjčku V případě žádosti o výpůjčku –knihovnu, ze které chcete dílo objednat (vybíráte ze seznamu) –do kdy máte o zapůjčení díla zájem (ve tvaru rrrrmmdd – např. 20041103) –jméno uživatele, pro kterého dílo žádáte nebo číslo objednávky (dle Vašeho protokolu)

10 Co je v objednávce nutno vyplnit ? V případě žádosti o kopii V případě žádosti o kopii –knihovnu, ze které chcete dílo objednat (vybíráte ze seznamu) –autora, název článku nebo strany, které chcete okopírovat –do kdy máte o kopii díla zájem (ve tvaru rrrrmmdd – např. 20041103 –kolik jste ochotni za kopii díla zaplatit (např. 50 Kč) –jméno uživatele, pro kterého kopii žádáte nebo číslo objednávky (dle Vašeho protokolu) (Na první části objednávky nezapomeňte vyplnit z kterého roku, svazku a čísla kopii požadujete)

11 Po doplnění povinných údajů objednávku odešlete ….OK

12 Očekávejte kopii vaší objednávky na Vaší e-mailové adrese… (je v příloze)

13 V příloze najdete kopii vaší objednávky … Originál obdrží knihovna, ze které jste si dílo objednali

14 Něco na víc …. před odesláním objednávky MVS je možno přímo z formuláře ověřit, zda je objednávané dílo ve vybrané knihovně k dispozici před odesláním objednávky MVS je možno přímo z formuláře ověřit, zda je objednávané dílo ve vybrané knihovně k dispozici toto je možné jen u knihoven, které umožňují z SK ČR vstup do svého výpůjčního systému toto je možné jen u knihoven, které umožňují z SK ČR vstup do svého výpůjčního systému

15 …..Funguje jen u knihoven, u kterých je možné propojit se z SK ČR do jejich výpůjčních systémů Když si vyberete knihovnu, ze které chcete dílo objednat a objeví se vedle její lokační značky (např. OLA001) text : Když si vyberete knihovnu, ze které chcete dílo objednat a objeví se vedle její lokační značky (např. OLA001) text : Odkaz na lokální záznam můžete kliknutím na „tento text“ ověřit momentální dostupnost objednávaného díla v knihovně, odkud si chcete dílo půjčit (v OLA001 ho má právě někdo půjčeno - až do 16.10.2004)

16 …. při pokusu o objednání díla, které vlastní pouze knihovny, které nepřijímají objednávky přes SK ČR se objeví následující obrazovka:

17 MVS v SK ČR bude možná jen, když budou existovat knihovny, které: 1. budou mít o tuto službu zájem 2. budou zasílat své záznamy do SK ČR budou ochotny přijímat objednávky MVS e-mailem ze SK ČR Staňte se takovou knihovnou !!! Stačí požádat o registraci na adrese: eva.svobodova@nkp.cz

18 Kontaktní adresy Navázání spolupráce : eva.svobodova@nkp.cz KONZULTACE Pro dodávání dat helena.wagnerova@nkp.cz nebo skc@nkp.cz helena.wagnerova@nkp.cz nebo skc@nkp.czhelena.wagnerova@nkp.cz Knihy a speciální druhy dokumentů katerina.hajna@nkp.czPeriodika dana.vyoralkova@nkp.cz Adresář – ADR lydia.vitova@nkp.cz lydia.vitova@nkp.czlydia.vitova@nkp.cz K www stránkám: www.caslin.cz jiri.krebes@nkp.cz


Stáhnout ppt "MVS v prostředí SK ČR možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna možnost objednat knihu nebo kopii má pouze registrovaná knihovna."

Podobné prezentace


Reklamy Google