Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro:3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro:3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."— Transkript prezentace:

1 Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro:3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová Základní škola a Mateřská škola Větřní Školní 232 382 11 Větřní Téma hodiny:Vyjmenovaná slova M – dmýchat,chmýří,nachomýtnout se, Litomyšl

2 MÝTIT, ZAMYKAT, SMÝKAT, DMÝCHAT, NACHOMÝTNOUT SE, LITOMYŠL Vysvětli, co to znamená: Pracuje hlem__ždím tempem. Petrkl__č prý odem__ká jaro. To se vym__ká všem zvyklostem. Sejde z očí, sejde z m__sli. Zm__lená neplatí.

3 Vyber a doplň vhodná slova Auto dostalo náhle ……………. Nezapomeň si ……………… ruce ……………….. Blížil se ……….. tempem. ……………….schodiště. Byla to ………… …………… ……… jsme muzikanti, přicházíme z české země. Můžeš ……. půjčit sešit? Horským ……. vedla úzká cesta. Zedník ……… zeď. …………. je druh medvěda. Dana………….dobré vysvědčení. ( mýlka, my, smyk, mi, Míla, umýt, hlemýždí, myla, nemilá, mýdlo, průsmyk, omítat, mívat, mýval )

4 Jste dobří pozorovatelé? Řekněte, co všechno se musí stát nebo musí být před tím, než auto dostane smyk. Řekněte přesně, co dělá auto, které dostalo smyk. Řekněte přesně, co všechno se může stát po tom, když auto dostane smyk.

5 CVIČENÍ. To jsme m__: máma, táta, můj bratr a já. Nam__dli si ruce m__dlem a pořádně si je um__j. Koupíš m__ v m__stním obchodě novou knihu? Snaž se přem__šlet, abys vym__slel řešení slovní úlohy. Kam zase zm__zel M__chal? Každý se přece může zm__lit. Koupila si v obchodě obyčejnou m__nerálku. To se m__ nelíbí. Mam__nka by chtěla m__t m__čku na nádobí. To je om__l. V m__slivně na kraji lesa bydlí m__slivec. Do kina na nový film jedeme m__ všichni.

6 Doplň a vyhledej v osmisměrce Doplň a vyhledej v osmisměrce. ALÍVANCEÝO NLČVMESNSL IÍÍSILÍLLI LPLUALÍMIV AAKILKVTBA MPEOKTÁZÍL Kl__ka, kl__č, ol __va, l__zátko, l__vanec, sl__b, ml__t, vl__v, l__pa, l__ný, M__la, mal__na, osl__k.

7


Stáhnout ppt "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro:3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."

Podobné prezentace


Reklamy Google