Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové."— Transkript prezentace:

1 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové modulové výukové a inovativní programy – zvýšení kvality ve vzdělávání

2 Cvičení na vyjmenovaná slova Český jazyk – 6. ročník Mgr. Jana Říhová

3 obsah Zvířata Cvičení 1 Cvičení 2 Příběh Literatura

4 Vypiš všechna VS, která jsou pojmenováním zvířat kobyla, býk, hmyz, myš, hlemýžď, sumýš, netopýr, slepýš, sýkora, sýček, sysel,výr, vydra

5 Doplň správně i/y Zb…něk b…l b…t v b…valém b…tě své bab…čky, do něhož přib…li noví ob…vatelé se svými třemi neodb…tnými s…ny. M…lena si v…hodně koup…la m…čku, aby nemusela um…vat kupy šp…navého nádobí. Přem…sl usl…šel zas…čení zm…je, klop…tl a v…mkl si kotník a pohmoždil l…tko. Nev…kej m… a nez…vej m.. tu.

6 Doplň správně i/y Přišla si v…půjčit ml…nek, ab… si mohla uml…t čerstvou kávu. Včely sb…rají p…lně p..l z květů, pel…ňku a jiných b…l…n. P…še dop…is bab…čce do L…tom…šle. C…ril nám často v…právěl, že si brz…koupí v…stavní v…lku v kam…ku nad Vltavou. Cesta se v…nula lesem a pokračovala přes starý v…sutý most.

7 Doplň i/y Nesl…šně jsem se přibl…žil k starob…lému ml…nu. Ob…vatelé z bl…zké v…sky m… v…právěli, že prý zde straší duch lakomého a nenas…tného ml…náře. Zjevuje se vždy, když hodiny odb…jí půlnoc a snaží se roztočit rozb…té ml…nské kolo, ab…mohl ml…t ob…lí. Příběh dokonči, použij co největší počet VS – ta podtrhni

8 literatura Schneuiderová E., Klíč k češtině, Albatros 2005


Stáhnout ppt "Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové."

Podobné prezentace


Reklamy Google