Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."— Transkript prezentace:

1 Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová Základní škola a Mateřská škola Větřní Školní 232 382 11 Větřní Téma hodiny: Rod mužský – opakování 2

2 Doplň y/i. Práce na pol__, slouží mu zdrav__, chytit chapadl__, blížil se rychlými temp__, procházel se před zrcadl__, nad um__vadl__, zlosin nemá čisté svědom__, řekla to dvěma slov__, se strašidl__, musíme vycházet dobře, široké údol__, v zahradnictv__, rozbil nádob__, rozb__lo nádob__, práce v zemědělstv__ a lesnictv__ je těžká, historky z dětstv__, ukryl se v křov__, okna jsou zasklená skl__, v__bavili školy počítadl__, odpichovali se dřevěnými b__dl__, voda se val__la stavidl__, nádherné údol__.

3 Doplň. Mam-nka mne pob-zela chláchol-vými slov-.Divky se m-ly voňavými m-dly v um-várně nad um-vadl-.Chlapc- si hráli s počítadl-.Taneční sál b-l v-zdoben zrcadl-.Na stěnách v-sely kytice se stébl- obil-.Kováři b-li kladiv- do kovadl-ny.V-r zamával křídl- a zm-zel v hlub-ně lesa.Rytíři se p- šnili krásnými v-pracovanými sedl-.

4 Doplň. Pod chodidl__, rýpat rypadl__, nam__dlit se nad um__vadl__, chránit zrak stínidl__, sladíme sladidl__, loďe se řídí korm__dl__, hodiny s kyvadl__, létáme letadl__, se strašidl__, m__stnosti v__bavené svítidl__, pádlovat pádl__, veslovat vesl__, odpichovat se b__dl__.

5 Doplň. S těmito p__šnými slov__ daleko nedojedeš. Zavazadla jsou pod postel__. Lékař mi ovázal ránu ob__nadl__. Pepík p__l p__vo s pěnou. Vítěz v__běhl po v__sutém mostě. V severní Evropě je neobv__kle s__chravé počas__. Co děláte v ponděl__. Co se pěstuje v Polab__, co v Povltav__ a co v Posázav__? Máme rov__nuté zemědělství, ale i lesnictví a ovocnářtv__.

6 Doplň správné tvary, urči pád a vzor. Byla to pohádka o (král) skřítků. Šly panenky silnicí, potkali je (myslivec). (Stařec) seděli v parku. (Žák) šli na výlet se svými (učitel). V zimních (měsíc) jsou dny krátké. Co víš o (činitel) a (dělitel) ? Byl jsem u (přítel).

7


Stáhnout ppt "Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2673 Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová."

Podobné prezentace


Reklamy Google