Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hospodářská zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hospodářská zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová."— Transkript prezentace:

1 Hospodářská zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová

2 Anotace: Materiál obsahuje prezentaci k procvičení hospodářských zvířat.
Autor: Mgr. Zuzana Švihlová (Autor) Datum vytvoření: březen 2013 Jazyk: čeština Vzdělávací oblast: člověk a jeho svět Tematický okruh: rozmanitost přírody Očekávaný výstup: roztřídí některé přírodniny podle nápadných určujících znaků, uvede příklady výskytu organismů ve známé lokalitě Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: hospodářská zvířata Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák, 1. – 3. ročník Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň – první období Typická věková skupina: let

3 Kráva, býk a tele jsou přežvýkavci. Živí se trávou, přes zimu senem
Kráva, býk a tele jsou přežvýkavci. Živí se trávou, přes zimu senem. Žijí v kravíně nebo ve chlévě. V období od jara do podzimu mohou být na pastvě. Dříve je lidé využívali při práci na poli. Dnes se chovají především pro maso, mléko, kopyta a rohy.

4 Prase a prasnice mají selata. Jsou to všežravci
Prase a prasnice mají selata. Jsou to všežravci. Živí se zbytky z domácností. Člověku jsou užiteční tím, že mu dávají maso, sádlo a kůži. Štětiny jsou výborné na štětce.

5 Kozel, koza a kůzle se nejraději pasou na louce
Kozel, koza a kůzle se nejraději pasou na louce. Pro člověka jsou užitečné tím, že mu dávají maso, mléko i kůži.

6 Hřebec s klisnou mají hříbě. Kůň je největší domácí zvíře
Hřebec s klisnou mají hříbě. Kůň je největší domácí zvíře. Může pracovat v lesích. Také je využíván k jízdě na dostizích. Živí se senem a ovsem.

7 Beran a ovce mají jehně. Pasou se na horských stráních
Beran a ovce mají jehně. Pasou se na horských stráních. Chovají se hlavně pro ovčí srst, která se stříhá a upravuje na vlnu. Dále člověku dávají maso a mléko. Z kůže se vyrábí kožichy a přikrývky. Střívka ovcí se používají jako obal pro párky.

8 Slepice jsou nejrozšířenější hospodářská zvířata
Slepice jsou nejrozšířenější hospodářská zvířata. S kohoutem mají kuřata. Kvočna je vysedí z vajíček. Živí se zrním, zbytky z domácností. Chováme je pro maso a vajíčka.

9 Králíci žijí v králíkárně
Králíci žijí v králíkárně. Několikrát ročně mají 5 až 10 mláďat – králíčat. Živí se senem, trávou, zrním nebo zeleninou. Chovají se pro chutné maso a kůži. Angorští králíci nám dávají vlnu.

10 Zdroj: www.datakabinet.cz


Stáhnout ppt "Hospodářská zvířata Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová."

Podobné prezentace


Reklamy Google