Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VYTVOŘENÍ TŘÍDY KOMPLEXNÍHO ČÍSLA Vytvořte třídu proměnné, která bude prezentovat komplexní číslo. Zadávat se budou dvě složky, reálná a imaginární. Dále.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VYTVOŘENÍ TŘÍDY KOMPLEXNÍHO ČÍSLA Vytvořte třídu proměnné, která bude prezentovat komplexní číslo. Zadávat se budou dvě složky, reálná a imaginární. Dále."— Transkript prezentace:

1 VYTVOŘENÍ TŘÍDY KOMPLEXNÍHO ČÍSLA Vytvořte třídu proměnné, která bude prezentovat komplexní číslo. Zadávat se budou dvě složky, reálná a imaginární. Dále definujte metodu třídy, která umožní spočítat jeho absolutní hodnotu. SIMULACE DISKRÉTNÍCH SYSTÉMŮ

2 Řešení: begin class com1(re,im); Real Re,Im; begin Real procedure Vel; Vel:=sqrt(Re**2+Im**2); end; class com2(Re,Im); Real Re,Im; begin Real Vel; Vel:=Sqrt(Re**2+Im**2); end; Třída "com1" dostane při inicializaci dvě čísla (složku reálnou a imaginární). Třída obsahuje funkci (metodu) "Vel", která spočítá velikost komplexního čísla podle aktualních hodnot. Třída "com2" dostane při inicializaci dvě čísla (složku reálnou a imaginární). Už při inicializaci spočítá hodnotu proměnné "Vel„ (ta je spočítána pouze při inicializaci)

3 SIMULACE DISKRÉTNÍCH SYSTÉMŮ ref(com1) C1; ref(com2) C2; C1:-new com1(3,4); C2:-new com2(3,4); outreal(C1.Vel,5,10); outimage; outreal(C2.Vel,5,10); outimage; C1.Re:=6; outreal(C1.Vel,5,10); outimage; C2.Re:=6; outreal(C2.Vel,5,10); outimage; end; Deklarace proměnných Vytvoření a inicializace objektů proměnných Výpis absolutní hodnoty čísel C1 a C2 po inicializaci. Výpis absolutní hodnoty čísel C1 a C2 po změně reálné části. Je vidět, že správná hodnota je pouze u C1. U C2 se hodnota pro novou reálnou složku nepřepočítá.


Stáhnout ppt "VYTVOŘENÍ TŘÍDY KOMPLEXNÍHO ČÍSLA Vytvořte třídu proměnné, která bude prezentovat komplexní číslo. Zadávat se budou dvě složky, reálná a imaginární. Dále."

Podobné prezentace


Reklamy Google