Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Seminář C++ Zadání projektů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Seminář C++ Zadání projektů."— Transkript prezentace:

1 Seminář C++ Zadání projektů

2 Zadání projektů třída komplexních čísel třída reálných matic
třída komplexních matic třída datového souboru třída pro čas a datum třída soustava lineárních rovnic třída řízení a sběru dat z periferie třída pro zjednodušování log. funkcí, KM třída pro zpracování textu třída pro SSH komunikaci

3 třída komplexních čísel
Zadání: vytvořte třídu pro operace s komplexními čísly. Implementujte metody pro převod do všech možných tvarů KČ, operátory pro součet, součin, rozdíl, podíl KČ ve všech tvarech. Metodu pro komplexně sdružené číslo, pro absolutní hodnotu KČ, pro Im a Re část KČ. Metody pro estetický tisk KČ ve všech tvarech na konzoli. Vypracuje:

4 třída reálných matic Zadání: vytvořte třídu pro maticový počet. Dynamické alokování paměti, přetížení operátorů pro součet, součin, rozdíl matic. Výpočet determinantu, inverzní matice. Inteligentní funkce pro tisk matice do konzole. Vypracuje:

5 třída komplexních matic
Zadání: vytvořte třídu pro maticový počet v komplexním oboru čísel. Jedná se o kombinaci zadání pro třídu reálných matic a komplexních čísel. Dynamické alokování paměti, přetížení operátorů pro součet, součin, rozdíl matic. Výpočet determinantu, inverzní matice. Inteligentní funkce pro tisk matice do konzole. Vypracuje:

6 třída datového souboru
Zadání: Vypracujte třídu pro práci s textovými soubory. Spojování souborů, dělení souboru, hledání řetězce v textu, záměna řetězce v textu. Možnost změny atributů, názvu souboru. Vypracuje:

7 třída pro čas a datum Zadání: vypracujte třídu pro konverzi několika formátů zápisu času a data. Konverzi z celočíselných datových typů na řetězce. Přičtení a odečtení zvoleného počtu dní od data. Přičtení a odečtení zvoleného počtu minut (hodin) od času. Samonastavení dle aktuálního času a data. Vypracuje:

8 třída soustava lineárních rovnic
Zadání: jedná se o vylepšení třídy pro reálné matice o výpočet soustav rovnic pomocí několika známých metod (viz. skriptum matematiky). Výsledkem užití třídy bude srovnání přesnosti výsledků řešení jednotlivými metodami. Vypracuje:

9 třída řízení a sběru dat z periferie
Zadání: napište třídu pro sběr dat z klávesnice a ovládání displeje a LED diod a popř. dalších jiných periferií vývojové desky s Atmelem. Veškerá komunikace bude probíhat pomocí popsaného protokolu, který bude k dispozici. Nejde o vývoj SW do procesoru, ale pouze do PC. Vypracuje:

10 třída pro zjednodušování log. funkcí, KM
Zadání: třída bude mít za úkol pomocí členských funkcí minimalizovat zadané logické funkce pomocí tabulek. Možnost výběru realizace finálního obvodu pomocí hradel NAND nebo NOR. Bude obsahovat metodu pro inteligentní tisk minimalizované funkce do konzole. Vypracuje:

11 třída pro zpracování textu
Zadání: třída bude ve zvoleném textovém řetězci umět za pomoci svých metod vyhledat podřetězec, zaměnit podřetězec jiným řetězcem, počítat statistiku (počet mezer, počet znaků, počet slov, počet vět, počet opakování znaku, slov, …). Detekce palindromu. Vypracuje:


Stáhnout ppt "Seminář C++ Zadání projektů."

Podobné prezentace


Reklamy Google