Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_9,čj.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_9,čj."— Transkript prezentace:

1

2 ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_9,čj

3 H T D R K CH N Tvrdé souhlásky

4 Ž J C Ř Č Š Ň Ť Ď Měkké souhlásky

5 hranice NI NY nikdy mydliny NÍ peníze NÝ týdny zelenina strany

6 divadlo DI DY kladivo hrady DÍ dívenka DÝ dýka na lodi náklady

7 ticho TI TY kosti sešity TÍ utíká TÝ týden smetiště ploty

8 ÚKOL : List 2,3 : Správně seřaď souhlásky tvrdé a měkké podle naučené řady. Klikni na písmeno, které si najde své místo v těle housenky. Zpět na list 2 se vrátíš kliknutím na ÚKOL Číslo sady: 1 Číslo DUM v sadě: 9 Téma sady: Človíčku na slovíčko Název DUM: Souhlásky tvrdé a měkké Autorka: Helena Jordánová, Mgr. DUM slouží k upevnění řad tvrdých a měkkých souhlásek a k procvičení psaní I/Y ve slovech po těchto souhláskách Žáci doplňují řady souhlásek a následně slabiky dy,ty,ny a di,ti,ni do slov. ANOTACE List 4 : procvičuj psaní I/Y po souhláskách tvrdých a měkkých. Klikni na šipku se slabikou, o které si myslíš, že se schovává pod sluníčkem.


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_9,čj."

Podobné prezentace


Reklamy Google