Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Svaly Ke kostře je šlachami připojeno velké množství svalů, které umožňují pohyb jednotlivých částí těla. Svaly hrudníku umožňují také jeho pohyb při dýchání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Svaly Ke kostře je šlachami připojeno velké množství svalů, které umožňují pohyb jednotlivých částí těla. Svaly hrudníku umožňují také jeho pohyb při dýchání."— Transkript prezentace:

1 Svaly Ke kostře je šlachami připojeno velké množství svalů, které umožňují pohyb jednotlivých částí těla. Svaly hrudníku umožňují také jeho pohyb při dýchání. K práci potřebují svaly výživu a kyslík.

2 Svaly dolní končetiny Tyto svaly jsou mohutně vyvinuté. Umožňují pohyb z místa na místo. Na obrázku si všimněte připojení svalů ke kloubům. Pokud jsou svaly v nečinnosti, zarůstají tukem. Ten způsobuje nedostatečné okysličování. Sval onemocní a může se i ztrácet.

3 Svaly horní končetiny Při pohybu se svaly připojené na kostru postupně natahují a smršťují. Na obrázku je patrné smršťování a protahování svalů při ohýbání končetiny.

4 Svaly ruky Nejjemnější svaly jsou na ruce, kde jsou připoutány ke kostem mnoha tenkými vazivovými blanami. Umožňují citlivé pohyby prstů.

5 A teď pokud budete hodný
A paní učitelka nám to dovolí tak vám , pustím video

6


Stáhnout ppt "Svaly Ke kostře je šlachami připojeno velké množství svalů, které umožňují pohyb jednotlivých částí těla. Svaly hrudníku umožňují také jeho pohyb při dýchání."

Podobné prezentace


Reklamy Google