Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

T. G. Masaryk v dokumentech II.. Otázky k dokumentu 1.Vztah Masaryka k ženám, jeho pohled na emancipaci a příčiny rozvodovosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "T. G. Masaryk v dokumentech II.. Otázky k dokumentu 1.Vztah Masaryka k ženám, jeho pohled na emancipaci a příčiny rozvodovosti."— Transkript prezentace:

1 T. G. Masaryk v dokumentech II.

2

3 Otázky k dokumentu 1.Vztah Masaryka k ženám, jeho pohled na emancipaci a příčiny rozvodovosti.

4

5 Otázky k dokumentu 1.O co šlo v Hilsnerově aféře? 2.Jak se v aféře Masaryk angažoval? 3.Jak na jeho práci v Hilsnerově aféře reagovala společnost a univerzitní studenti? 4.Jaký byl Masarykův vztah k politice? Co především požadoval?

6

7

8 Otázky k dokumentu 1.K jaké události v dějinách přirovnává Peroutka smrt T.G.M.? 2.Jaký byl, dle Peroutky, poslední politický čin Masaryka? 3.Kdo byl zvolen 2. československým prezidentem? Před jakým nebezpečím stojí? 4.Jaký úkol Peroutka vyzdvihuje po Masarykově smrti? Jaká je pravá Masarykova tradice?

9

10 Otázky k dokumentu 1.Jak se jmenoval časopis řízený Masarykem? 2.Kde se nacházel v roce 1917 a co tam dělal? 3.S kým a o čem jednal Masaryk v USA? 4.Kdy se T.G.M. vrátil do vlasti? Kdy byl zvolen prezidentem poprvé? 5.Kolikrát byl zvolen prezidentem, ve kterých letech? 6.Kdy abdikoval? 7.Srovnej nekrology E. Beneše a K. Krofty

11 Pro srovnání lze použít:

12 Otázky k dokumentu 1.Srovnání postoje k Masarykovi a Benešovi

13 Další použitelné zdroje a dokumenty 1. karikatura

14 2. Internetové odkazy: Evropan a světoobčan T. G. Masaryk http://www.masarykovaspolecnost.info/masary kovaspolecnost/ml9801_08.htm Masaryk kontra Pekař (Reflex 19/2004) http://www.reflex.cz/Clanek16279.html


Stáhnout ppt "T. G. Masaryk v dokumentech II.. Otázky k dokumentu 1.Vztah Masaryka k ženám, jeho pohled na emancipaci a příčiny rozvodovosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google