Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.05 Anotace: Prezentace vysvětlí základní rozdíly mezi jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy, procvičuje a opakuje učivo. Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.05 Anotace: Prezentace vysvětlí základní rozdíly mezi jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy, procvičuje a opakuje učivo. Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.05 Anotace: Prezentace vysvětlí základní rozdíly mezi jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy, procvičuje a opakuje učivo. Vzdělávací oblast: Jednobuněčné a mnohobuněčné organismy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: Přírodopis - botanika Očekávaný výstup: Seznámení s jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : šestý ročník základní školy

2 Jednobuněčné a mnohobuněčné organismy

3 Jednobuněčné organismy
Tělo tvoří jediná buňka, která je schopná: Růstu Přijímání potravy Vylučování potravy Rozmnožování Umírá Zástupci: Koky, sarciny, viry a bakterie

4 Mnohobuněčné organismy
Jsou složeny ze dvou a více buněk Zástupci: streptokoky, diplokoky, tetrakoky

5 Úkol 1. Nejstaršími obyvateli Země a prvními buněčnými organismy byly (viz tajenka). 2. Podtrhni onemocnění, která jsou virového původu: rýma angína chřipka zápal plic zánět mozkových blan vzteklina AIDS 3. Jakým způsobem se budeš chránit před virovými nákazami? Uveď: 4. Popiš, co budeš dělat při léčbě virového onemocnění dýchacích cest, které je doprovázeno vyšší teplotou, rýmou a kašlem:

6 Úkol 5. Zatrhni správné tvrzení:
a) Viry způsobují pouze choroby rostlin. b) Viry jsou původci chorob rostlin a živočichů včetně člověka, některé ničí i bakterie. c) Viry způsobují jen choroby živočichů včetně člověka. 6. Lze virové choroby léčit antibiotiky?


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.05 Anotace: Prezentace vysvětlí základní rozdíly mezi jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy, procvičuje a opakuje učivo. Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google