Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HLEDAJÍ SE JIMMY. POZNÁTE JE NA PRVNÍ POHLED: MAJÍ VELKÉ UŠI, TO ABY LÉPE SLYŠELI, VELKÉ OČI, TO, ABY LÉPE VIDĚLI A VELKÉ ZUBY, TO, ABY ROZLOUSKLI TVRDÉ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HLEDAJÍ SE JIMMY. POZNÁTE JE NA PRVNÍ POHLED: MAJÍ VELKÉ UŠI, TO ABY LÉPE SLYŠELI, VELKÉ OČI, TO, ABY LÉPE VIDĚLI A VELKÉ ZUBY, TO, ABY ROZLOUSKLI TVRDÉ."— Transkript prezentace:

1 HLEDAJÍ SE JIMMY. POZNÁTE JE NA PRVNÍ POHLED: MAJÍ VELKÉ UŠI, TO ABY LÉPE SLYŠELI, VELKÉ OČI, TO, ABY LÉPE VIDĚLI A VELKÉ ZUBY, TO, ABY ROZLOUSKLI TVRDÉ OŘÍŠKY DOTAZŮ. MAJÍ SAMETOVÝ HLAS, JSOU „STÁLEMLADÍ“ A „DOBŘENALADĚNI“. VĚDÍ, KDE SE CO ŠUSTNE, UMÍ SKVĚLE PORADIT. JSOU RYCHLEJŠÍ NEŽ GUGL I SOUSEDOVIC PUDL. ZVLÁŠTNÍ POZNÁVACÍ ZNAMENÍ: MAJÍ SRDCE VŽDY NA PRAVÉM MÍSTĚ, VÝJIMEČNĚ NA DLANI. VYSKYTUJÍ SE NEJČASTĚJI V BLÍZKOSTI SŠ, VOŠ, VŠ, MIC, TIC, SVČ, NNO ČI KNIHOVEN. KDO JE VIDĚL, NECHŤ PODÁ NEPRODLENĚ ZPRÁVU NEJBLIŽŠÍMU ICM, VOLÁ Z OKNA NEBO NA ČÍSLO 12345. ANEBO JE VYFOŤTE A PŘIVEZTE FOTKY DO PRAHY, TO BUDE NEJLEPŠÍ. V PRAZE SI S TÍM PORADÍ, TO SE VÍ. A ODMĚNA VÁS NEMINE. !!!!!!!!!!!!!!!!KDO TED A TADY NAHLAS ŘEKNE CO ZNAMENÁ ZKRATKA TIC, DOSTANE ODMĚNU UŽ TEĎ. MOŽNÁ I ZA ZKRATKU MIC.!!!!!!!!!!!!!!!

2 ICM, IBM, JIMMY ICM – certifikované, dodržuje standardy, sbírá, třídí a distribuuje ověřené informace mládeži, dodržuje jednotnou klasifikaci oblastí informací. Otevírá denně, vytváří databáze, adresáře, spravuje kvalitní web, má povinnosti v rámci ISM – Remix, katalogy. Má stálého pracovníka. Je důležitým subjektem v regionu, může žádat o finance MŠMT, pracovníci absolvují MBTC, učí děti s informacemi pracovat… JIMMY – pracovník s dětmi a mládeží, ale jeho hlavní náplní není poskytovat informace. Úzce spolupracuje s ICM v regionu. Je vyškolen a jeho posláním je zajistit přístup k základnám informacím a zdrojům, přiblížit informační služby cílové skupině, nasměrovat problém k řešení … IBM – nástěnka, infokoutek - v místech větší koncentrace (mladých) lidí, infobod na vlastním či školním webu, infopanel u vchodu na místní úřad, vývěska skautského oddílu, nástěnka na chodbě fitcentra, sloupek v místním zpravodaji… aktuality, Infolisty, publikace, odkazy, výzvy, projekty, soutěže….

3 ICM, IBM, JIMMY

4 Proč JIMMY ISM v ČR – 21 certifikovaných ICM ze 40, 12 krajů ze14, 2 - 1 ICM, 2-0 ICM Hledáme další cesty jak oslovit mladé lidi a jak rozšířit informační síť. Evropský model JIMMY – Youth Information Mediator. Ten pro své členy vyvinula mezinárodní organizace ERYICA (European Youth Information and Counselling Agency), která sdružuje národní koordinátory informačních služeb pro mládež v mnoha zemích Evropy. Model JIMMY vznik původně v Nizozemí, kde již několik let úspěšně funguje. Jeho hlavním principem je poskytnou základy informační práce s mládeží i pracovníkům s mládeží mimo ICM a rozšířit informační síť pro mládež. Proškolení, spolupráce s ICM, využití produktů a nástrojů ISM, součást systému, člen evropské sítě JIMMY, certifikát, evropská databáze.

5 Proč JIMMY v knihovnách ?


Stáhnout ppt "HLEDAJÍ SE JIMMY. POZNÁTE JE NA PRVNÍ POHLED: MAJÍ VELKÉ UŠI, TO ABY LÉPE SLYŠELI, VELKÉ OČI, TO, ABY LÉPE VIDĚLI A VELKÉ ZUBY, TO, ABY ROZLOUSKLI TVRDÉ."

Podobné prezentace


Reklamy Google