Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17."— Transkript prezentace:

1 CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17 Vzdělávací oblast: etika chovatelství, odpovědnost za kvalitu života chovaného zvířete Autor: Mgr. Aleš Hruzík Jazyk: český Očekávaný výstup: žák správně definuje základní probírané pojmy a jejich vzájemné vztahy Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: sedmý ročník základní školy

2 Zvířata v bytě Domácí zvířata byla vždy součástí života člověka na venkově a některá z nich se stala našimi společníky i v bytech. V poslední době lidé začali chovat i neobvyklá, exotická zvířata Příkladem zdomácnělých zvířat jsou pes, kočka nebo králík. Téměř všechna ostatní zvířata, která nalezneme v domácnostech, jsou d říve neobvyklá, ale dnes již běž ně chovaná. Papouška, chameleona či agamu by jste před pár desetiletími hledali v bytech marně Několik chovatelů dokonce vlastní velmi vzácné a ohrožené druhy a pomáhají tak zvýšit populaci daného druhu [1 - zdroj. 2011-15-07].

3 Zvířecí potřeby Každé zvíře má odlišné životní potřeby a nároky. Člověk si je musí uvědomit dříve, než si zvíře pořídí.Tím předejde problémům a neuškodil sobě ani živočichovi Nevýhodou bytu je nedostatek prostoru, který v přírodě zvířata užívají. Obvykle jsou limitována pokojem nebo teráriem (akváriem). Může jim chybět pohyb a svoboda,poklesy nočních teplot Často nejsou zvířata krmena tak jak by měla, nemají dostatečný přísun potřebných látek a je těžké pro ně sehnat potravu V extrémních případech zanedbání péče dochází i k týrání a takové jednání je nezákonné [1 - zdroj. 2011-15-07].

4 Zodpovědnost! Správný chovatel, malý i velký, musí brát ohled i na okolí. Nestačí jen zajistit péči zvířeti, ale zabránit tomu, aby rušil svým chovem sousedy, spolubydlící a tak dále. Chovatel ručí za své zvíře! Papoušci, psi, kočky a další druhy mohou být velice hluční. Další nepříjemností je zápach, ať už ze samotných zvířat či jejich výkalů. Je důležité udržovat zvíře i jeho prostor v čistotě Chovatel musí zabezpečit nebezpečné druhy! Musí ochránit sebe i okolí, znemožnit zvířeti útěk a předejít tak újmě na zdraví lidí. Za každou nehodu nese majitel zodpovědnost! Za žádných okolností nevypouštějte u nás v přírodě se nevyskytující zvířata do přírody [1 - zdroj. 2011-15-07].

5 Jaká zvířata máte doma vy nebo vaši kamarádi? Jak jejich chov probíhá a co potřebují k životu? [1 - zdroj. 2011-15-07].


Stáhnout ppt "CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17."

Podobné prezentace


Reklamy Google