Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INDONÉSIE Natálie Vašková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INDONÉSIE Natálie Vašková."— Transkript prezentace:

1 INDONÉSIE Natálie Vašková

2 INDONÉSIE

3 ZÁKLADNÍ INFORMACE Hlavní město: Jakarta Státní zřízení: republika
Rozloha: km² Počet obyvatel: Sousední státy: Papua Nová Guinea Východní Timor Malajsie Singapur Filipíny Austrálie indické území Andamany a Nikobary Jazyk: indonéština Časové pásmo: +6-8 hodin od České republiky - je rozdělena do tří časových pásem Měna: indonéská rupie

4 ZEMĚDĚLSTVÍ V Indonésii je zemědělství velmi rozšířené a pracuje v něm nejvíce lidí. Pěstuje se tam kukuřice, rýže, batáty, maniok, cukrová třtina, palmový olej, kokosové ořechy, sezam, káva, čaj, kakao, citrusy, zelenina, ovoce, tabák a bavlna. Chovají tam skot, ovce, kozy, prasata, koně, buvoly a drůbež.

5 KINABALU Je národní park, který leží v severovýchodní části ostrova Borneo. Jméno dostal podle hory, která stojí v samém srdci parku. Hora je veliká metrů a je tak nejvyšší horou Bornea. Díky neustálému pohybu zemských ker, každým rokem roste až o pět milimetrů. Hora Kinabalu není sopka. V parku roste mnoho vzácných rostlin a žije plno živočichů, například orangutani.

6 SOUOSTROVÍ Indonésie je tvořena ostrovy mezi Indickým a Tichým oceánem. Je to nejrozlehlejší souostroví na světě. Nejznámější ostrov je Bali, který je znám také jako ,,Ostrov bohů“ nebo ,,Smějící se ostrov". Ostrovy jsou osídleny velmi nerovnoměrně. Asi nejvíce obyvatel žije na Jávě.

7 ZDROJE http://cs.wikipedia.org/wiki/Indon%C3%A9sie
Učebnice Zeměpis světa 2


Stáhnout ppt "INDONÉSIE Natálie Vašková."

Podobné prezentace


Reklamy Google