Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

První a Druhý : Odkaz Dračích Jezdců

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "První a Druhý : Odkaz Dračích Jezdců"— Transkript prezentace:

1 První a Druhý : Odkaz Dračích Jezdců
ELDEST A ERAGON První a Druhý : Odkaz Dračích Jezdců

2 Děj ERAGONA (Výtah) Eragon dospívá na strýcově farmě s bratrancem Roranem v zemi Alagésii. Jednou při lovu v lese najde lesklý modrý „kámen“ jeho život se od základu změní z „kamene“ se totiž stane vejce z něhož se vylíhne dračice Safira. Ve vesnici se zatím zjeví tajemní razakové kteří hledají Eragona. Zabijí jeho strýce a Eragon je nucen utéct se se svým učitelem Bromem bývalým dračím jezdcem a dračicí Safirou k Bromovu příteli Jeodovi do města Teirm v němž bylinkářka Angela vyvěští Eragonovi osud. Díky městským záznamům najdou doupě razaků a vydají se k němu. Jsou však zajati a odvlečeni do žalářů při pokusu o útěk, jim pomůže tajemný muž, zachrání elfku Aryu ale Brom je zraněn a pár hodin nato umírá. Aryu otrávil stín Durza Eragon ji musí dostat k Vardenům opět se objeví tajemný muž jménem Murtagh. Eragonovu cestu naruší armáda urgalů. Která míří také k Vardenům. Eragon dorazí k Vardenům kde zjistí že Murtagh je syn démonického jezdce Morzana. Ažihad Vardenský vůdce Murtagha uvězní. Zatímco je Arya léčena Eragon objevuje Farthen Dur (město Vardenů) ale naruší to zprávy o tom že urgalové jsou již poblíž a tak se Vardenové připravují na bitvu. Během bitvy vardenové s trpaslíky prohrávají dokud Durza nesvede souboj s Eragon během nějž mu rozsekne záda. Arya naštestí dokáže Durzu zaměstnat dost dlouho aby mu Eragon probodl srdce. Urgalové se proberou ze stínových kouzel a obrátí se proti sobě. A Vardenové nakonec zvítězí. S Eragonem se spojí jistý elf jménem Togyra Ikonoka ...

3 Děj ELDESTA (Výtah) Eragon se po prvním dílu stal neohroženým bojovníkem i když utrpěl těžkou ránu od stína Durzy díky které trpí častými záchvaty bolesti. Po bitvě o Farthen Dur, kterou vybojoval společně s Vardeny a Trpaslíky, zjistí že má svůj výcvik na Dračího jezdce ukončit u elfů. Tak odjíždí s elfkou Aryou do elfského hlavního města Elesméry kde pobývá jeho učitel který si říká Togyra Ikonoka (v překladu: Zdravý mrzák). Tak Eragon cestuje přes půl země včetně tajemných lesů Du Weldenvarden (Strážný les). Nakonec se dostane do Elesméry kde se seznámí s elfskou královnou Islanzadí. Během svých dnů v Elesméře Eragon trénuje a sílí. Zároveň zjišťuje že Arya se mu líbí čím dál víc. Ale Arya tento vztah odmítá kvůli jejich věkové propasti. Eragon zároveň zjišťuje že elfská hlavní oslava Agaetí Blodhren (Oslava pokrevní přísahy) se koná již za pár dní. Tak se Eragon i celá Elesméra horečně připravují na oslavu. Když oslava propukne je Eragon částečně transformován na elfa a získá tím elfskou sílu a rychlost. Pár týdnů nato Eragon zjistí že Vardenové jsou v nebezpečí a okamžitě jim odlétá na pomoc. Vardenové společně s Trpaslíky bitvu vyhrávají dokud se neobjeví démonický Dračí Jezdec Murtagh který je ve službách temného krále Galbatorixe, Eragonův ztracený bratr poté jsou Vardenové ve skutečném nebezpečí neboť Murtagh je ochoten je vyvraždit a tak s ním Eragon svede souboj který ovšem prohraje ale Murtagh odletí a Vardenové bitvu vyhrají… A jak to dopadne ? To musíme počkat na další díl.

4 Obrázky Eragona a herců
Eragon (Edward Speleers) Král Galbatorix (John Malkovich) Arya (Sienna Guillory) Ažihad vůdce Vardenů (Djimon Hounson) Murtagh (Garrett Hedlund) Nasuada dcera Ažihada (Caroline Chikezie) Stín Durza (Robert Carlyle) Hrothgar král trpaslíků (Gary Lewis)

5 Gero Eragonův strýc (Alun Armstrong)
Roran Eragonův bratranec (Christopher Egan) Gero Eragonův strýc (Alun Armstrong) Bylinkářka Angela (Joss Stone)

6 Obrázky z filmu

7 Další obrázky

8 Galbatorix

9 Mapa Alagésie Petr Turek

10 PETR TUREK KONEC !


Stáhnout ppt "První a Druhý : Odkaz Dračích Jezdců"

Podobné prezentace


Reklamy Google