Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r. 1965 Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r. 1965 Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen."— Transkript prezentace:

1 Partnerství m ě st Brno a Rennes

2 Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r. 1965 Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen na předávání znalostí v oblasti ř ízení města Dnes sledování dalších dopl ň kových cílů: – Rozvíjení vým ě n: mezi institucemi, školami a univerzitami, asociacemi pro mladé, sportovními kluby, ob č anskými sdru ž eními, kulturními spolky – Spolupráce v oblasti řízení města – Vzájemné propagování obou m ě st (kultura, turistika, hospodá ř ství…)

3 N ě kolik p ř íklad ů č innosti (1/2) V letech 1990 – 2000 každoroční programy spolupráce (někdy multilaterální): několik volených zastupitelů a odpovědných pracovníků města Brna bylo přijato na odborech městské správy v Rennes nebo v partnerských organizacích. V roce 1999 byl v Brně založen česko-francouzský diplom veřejné správy, který se v letech 2002/2003 přeměnil na magisterský studijní program spoluorganizovaný Univerzitami z Rennes a z Brna. Dvacet českých studentů absolvuje v Rennes každoročně stáž.

4 N ě kolik p ř íklad ů č innosti (2/2) Pravidelné školní výměny (např. s odbornou střední školou Jeana Jaurèse), partnerství čtvrtí, výměny mládeže (DDM/Malí debrujáři) Každoroční propagace Rennes a Bretaně v rámci veletrhu cestovního ruchu „Region Tour“ pořádaného v lednu v Brně a Dnů francouzské kultury „Bonjour Brno“ v dubnu. Seminář o předcházení vzniku odpadu v Brně v lednu 2007 (organizovaný společně s Metropolí Rennes, Vídní a Charleroi)

5 Po ř ádání akcí ur č ených široké ve ř ejnosti, jejich ž smyslem je zviditelnit se „Česká sezóna“ v roce 2002, v rámci které se odehrály č etné výměny: výstava „Morava v dob ě baroka“, koncerty Janá č kova kvarteta a Státní filharmonie Brno v Ope ř e a vystoupení v rámci programu Breta ň ského orchestru, atd. 40. výro č í partnerství m ě st Rennes-Brno v roce 2005: více než 50 Br ň an ů a 23 000 obyvatel Rennes se zú č astnilo akcí pro širokou veřejnost: více ne ž 20 p ř edstavení, programů a setkání, (např. volnočasové aktivity pro školáky). Organizováno za podpory Town Twinningového programu.


Stáhnout ppt "Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r. 1965 Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen."

Podobné prezentace


Reklamy Google