Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 Tematická oblast: Personalistika Autor: Ing. Iveta Kubistová Téma: Pracovní trh Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PE_06_PRACOVNI TRH Datum tvorby: 04.01.2013 Klíčová slova: trh, pracovní síla Anotace: soubor určen k výkladu a upevnění učiva 4.roč.

2 pracovní síla je schopnost člověka pracovat lidský zdroj je největším bohatstvím organizace pracovní trh je specifický trh, na kterém se nabízí a hledá zvláštní zboží = pracovní síla = neoddělitelná součást člověka

3 NABÍZEJÍCÍ A KUPUJÍCÍ PS vstupují na trhu práce do zvláštního smluvního vztahu = pracovní poměr = je dán pracovní smlouvou podmínky pro uzavření pracovního vztahu se řeší mezi nabízejícím a kupujícím (např. mzdové podmínky a pracovní podmínky)

4 NÁLEŽITOSTI PRACOVNÍ SMLOUVY 3 HLAVNÍ NÁLEŽITOSTI PRACOVNÍ SMLOUVY: 1)den nástupu 2)obsah práce 3)místo výkonu ! PAMATUJ !

5 Zdroje: Josef Koubek: „Personální práce v malých a středních firmách“, Grada, Praha 2011, 4. vydání, ISBN: 978-80-247-3823-9


Stáhnout ppt "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění."

Podobné prezentace


Reklamy Google