Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."— Transkript prezentace:

1 Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením Téma:Počítačová grafika – AutoCAD 9. Modifikace objektů 1 Ročník:1. – 4. Datum vytvoření:listopad 2013 Název:VY_32_INOVACE_14.3.12.ICT Anotace: Práce v aplikaci pro kreslení technických výkresů – vymazání, kopírování, posun objektů. Inovativnost digitálního učebního materiálu spočívá zejména v jeho názornosti, které bylo dosaženo využitím nástroje Výstřižky operačního systému Windows 8. Díky animaci a grafické dokumentárnosti je žák tématem provázen krok za krokem, což u náročného grafického softwaru AutoCAD napomáhá lepšímu porozumění tématu. Metodický pokyn: Prezentace primárně slouží pro výklad v hodině, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání. Kontrolní otázky na konci tématu ověřují, jak žáci danou problematiku zvládli, a po vytištění je lze použít i pro písemné ověření jejich znalostí. Materiál vyžaduje použití multimediálních prostředků – PC, dataprojektoru, popř. interaktivní tabule.

2 POČÍTAČOVÁ GRAFIKA AutoCAD 9 AutoCAD 9 MODIFIKACE OBJEKTŮ 1

3 Modifikace objektů Prostřednictvím příkazů na panelu nástrojů Modifikace popř. Modifikace II můžeme objekty upravovat – vymazat, kopírovat, zrcadlit, posouvat, otáčet, měnit rozměry, protahovat, ořezávat, prodlužovat, zkosit či zaoblit hranu apod.

4 Na panelu nástrojů Modifikace vybereme ikonu s gumou na tužce.

5

6 Na příkazovém řádku čteme pokyn programu „Vyberte objekty"

7

8 Vybereme objekty určené k vymazání.

9 Vybereme objekty určené k vymazání.

10 ENTER

11

12 Na panelu nástrojů Modifikace vybereme příslušné tlačítko:

13 Vybereme objekty, které chceme kopírovat.

14 Vybereme objekty, které chceme kopírovat.

15 Na příkazovém řádku nás program vyzývá: „Určete referenční bod nebo vzdálenost:“

16 Klikneme na námi zvolený referenční bod.

17 Klikneme na další bod v uvažované vzdálenosti kopírovaného objektu atd.

18 Klikneme na další bod v uvažované vzdálenosti kopírovaného objektu atd.

19

20

21

22 Tento příkaz se liší od kopírování pouze v tom, že po zvolení příkazu Posun, výběru objektů a zadání referenčního bodu určíme bod ve vzdálenosti a směru, kam objekty přemístíme.

23 Klikneme na námi zvolený referenční bod.

24 Klikneme na další bod v uvažované vzdálenosti a směru posunutí.

25 KONTROLNÍ OTÁZKY Uveďte příklady modifikace objektů. Popište postup při: vvvvymazání objektů kkkkopírování objektů pppposunu objektů

26 Použité zdroje: LIŠKA, Jan a Jaroslav SCHWARZ. AutoCAD LT 2000 CZ: podrobná příručka. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2000, x, 289 s. CAD. ISBN 80-722-6241-6. Autorem všech částí tohoto učebního materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jiří Gregor. Většina obrázků je zhotovena skenováním (nástroj „Výstřižek“).


Stáhnout ppt "Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením."

Podobné prezentace


Reklamy Google