Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hrady a zámky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hrady a zámky."— Transkript prezentace:

1 Hrady a zámky

2 Zámek Velké Březno Zámek byl vystavěn v letech podle plánů víden‘ského stavitele Foerstera. Podoba zámečku byla přestavěna v letech podle návrhů drážd‘anského architektura E. Fleischera.

3 Hrad Pernštejn Pernštej skrytý v lesích východního okraje Českomoravské vrchoviny, patří k nejvýznamnějším a nekrásnějším moravským hrádům. Od poloviny 13. století byl sídlem rodu pánů s Pernštejna.

4 Zámek Lednice Jeho dnešní podoba je z poslední nogoticlé přestavby, která proběhla v letech podle Georga Wingelmullera.

5 Hrad Zvíkov Byl založen na místě prastarého hradiště z doby bronzové.Historie Zvíkova je odpočátku spjata s královským rodem přemyslovců.

6 Zámek Sychrov Barokní zámek postaven v letech rodem Lamottů z Frintroppu na místé gotické tvrze na břehu říčky Mohelky. Dnes patří k nejvýznamnějším historizujícím zámeckým stavbámů.

7 Zámek Červená Lhota Jednou z položených památek v Čechách je jihočeský vodní zámkek Červená Lhota. Vyrůstá na skále, která se přehrazením údolí a vzedmutím vodní hladiny stala malím ostrůvkem. Zemanskou tvrz koupil roku 1530 Jan Kába z Rybn‘an a brzy na to jí přestavěl na renesanční zámek.

8 Hrad Karlštejn Hrad byl postaven v letech na příkaz císaře Svaté říše římské a českého vladaře Karla IV.

9 Hrad Rožmberk Hrad Rožmberk patří mezi vůbec nejstarší hrady v České republice.

10 …….a to je konec!


Stáhnout ppt "Hrady a zámky."

Podobné prezentace


Reklamy Google