Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MĚSTO PRAHAMĚSTO PRAHA Panorama města Prahy…. K DE JE VLASTNĚ P RAHA ??? nevíte ?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MĚSTO PRAHAMĚSTO PRAHA Panorama města Prahy…. K DE JE VLASTNĚ P RAHA ??? nevíte ?"— Transkript prezentace:

1 MĚSTO PRAHAMĚSTO PRAHA Panorama města Prahy…

2 K DE JE VLASTNĚ P RAHA ??? nevíte ?

3 V BODECH : Je hlavním městem české republiky. Prahou protéká řeka Vltava. Praha má 1 240 000 obyvatel. Hustota obyvatel : 2 601,2 obyvatel/km² V Praze sídlí parlament, senát, prezident… je památkovou rezervací UNESCO.

4 PRŮMYSL : TEPLÁRNA PRAHA CENIN (STÁTNÍ TISKÁRNA BANKOVEK) POTRAVINÁŘSKÝ, FARMACEUTICKÝ, KOSMETICKÝ, GUMOVÉ VÝROBKY Z PRYŽE,TABÁKOVÉ POTŘEBY,STROJÍRENSKÝ.. PRŮMYSL PRAHY JE DOBŘE VYVINUT. OVŠEM PRAHA ZAOSTÁVÁ V ZEMĚDĚLSTVÍ.

5 A TEĎ NĚJAKÉ ZNÁMÉ OSOBNOSTI Z P RAHY : A také vtípky :

6 P AMÁTKY :

7 K ULTURA MĚSTA : Různé divadla jako : Lucerna, Semafor, Na fidlovačce… Desítky galerií a kin… Fotbal – Ale co hlavně Národní muzeum a Národní divadlo :

8 Z AJÍMAVOSTI : Průměrná roční návštěvnost Prahy je 4 000 000 turistů Po Sametové revoluci je Praha otevřena turistům Prahu tvoří více jak 60 vesnic… Roku 1648 se Praha bránila švédským vojskům. Ve 14. století měla Praha pouhých 60 000 obyvatel.

9 D ĚKUJI ZA POZORNOST Vytvořil :Sebastian Gottwald a Martin Musil, Který fandí Spartě a ta je nejhorší,nejohavnější a nejvíce namachrovaným klubem v Gambrinus lize !!!


Stáhnout ppt "MĚSTO PRAHAMĚSTO PRAHA Panorama města Prahy…. K DE JE VLASTNĚ P RAHA ??? nevíte ?"

Podobné prezentace


Reklamy Google