Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází."— Transkript prezentace:

1 MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II

2 Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází Bůh.

3 3. období  Mojžíš pochopil:  Nyní může vyrazit do Egypta. I když nemá zbraně. Půjde v síle Božího slova. ne on – Mojžíš - se zajímá o Boha, ale Bůh se zajímá o Mojžíše.

4 „ s údivem hleděl Mojžíš na ten zjev.“  Namísto: Kdo jsem já? Přichází Kdo jsi ty, Pane?  Mojžíš se zajímá o nové věci a žasne.  Nový život – nové dětství – nový vztah s Bohem. (Sk 7,31)

5 „Přistoupil blíž, aby se na to důkladně podíval.“ stoupal za hořícím keřem. vycházím blíž k Bohu (hledám, stoupám, ztišuji se, učím se pokoře, trpělivosti, odhodlanosti…). MojžíšModlitba (Sk 7, 31) Opouští stádo ovcí Opouštím svou činnost, své myšlenky a často a v žáru poledního slunce s velkou námahou

6 Když Hospodin viděl, že se Mojžíš přichází podívat, zavolal z keře: „Mojžíši, Mojžíši!“ A on odpověděl: „Tady jsem!“ = zajímá se o tohoto uprchlíka, který všechno ve svém životě ztratil, prohrál. Někdo na Mojžíše zavolá Takto Bůh volá také na mě, ať jsem v jakékoliv situaci. (Ex 3, 4-6)

7 Gn 22,11: „Abraháme, Abraháme …“ Sam 3,4-6: „Samueli, Samueli …“ Lk 22,31-32: „Šimone, Šimone …“ Lk 10,41: „ Marto, Marto…“ Dvojí zavolání v Bibli


Stáhnout ppt "MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází."

Podobné prezentace


Reklamy Google