Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,"— Transkript prezentace:

1

2 * Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa, zvukové soubory a další objekty * Nejpoužívanější: * Microsoft Word * Open office.org Writer * Formáty se kterými pracují textové procesory: *.doc,.docx,.html,.txt,.rtf,.pdf,.xml,.odf apod.

3 * Slouží k vytváření tabulek (matic), ve kterých v jednotlivých buňkách mohou být čísla, ale i vzorce s těmito čísly počítající * Dnešní pokročilé tabulkové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě čísel a textu i obrázky a další objekty, umí také generovat grafy * Nejpoužívanější: * Microsoft Excel * Open office.org Calc * Formáty se kterými pracují tabulkové procesory: *.xls,.xlsx,.csv,.pdf,.xml,.html,.ods apod.

4 * Aplikace pro vytváření a úpravu vektorových nebo bitmapových obrázků. * Vektorové editory (kresba): * Adobe Ilustrator * Corel Draw * Inkscape * Bitmapové editory (fotky): * Adobe Photoshop * GIMP * CorelPaint * Postupně s vývojem těchto aplikací postupně přebírají vektorové editory některé funkce bitmapových editorů a naopak.

5 * někdy také browser * Umožňuje procházet a prohlížet obsah WWW stránek (world wide web) * Pracuje nejčastěji s kódem HTML, XML * Bývá doplněn o další software třetích stran (Java, Adobe Flash apod.) * Nejpoužívanější (sestupně): * Internet Explorer * Mozilla Firefox * Google Chrome * Safari * Opera

6 * Pomáhají chránit počítač před nežádoucími změnami v počítači, často způsobené útokem škodlivého softwaru a před zneužitím a zcizením dat v počítači * Některé zdarma (pro domácí použití): * Microsoft Security Essentials * Avira antivirus * Avast * AVG * Příklady placených antivirů: * ESET NOD32 * Norton Antivirus * McAfee Antivirus

7 * Autor: Petr Machálek * Vzdělávací oblast:Člověk a svět práce * Vzdělávací obor: Digitální technologie * Ročník: 9. * Období použití: 1. pololetí šk. roku * Vytvořeno: 26. 10. 2012 * Způsob použití: * DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. * Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě.


Stáhnout ppt "* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,"

Podobné prezentace


Reklamy Google