Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0236 Tematická oblast: Člověk a ochrana zdraví Autor: Ing. Iveta Kubistová Téma: Estetická úprava pracoviště Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_OZ_12_ESTETICKA UPRAVA PRACOVISTE Datum tvorby: 16.8.2013 Anotace: materiál určen k procvičení ekologické problematiky Klíčová slova: zdravé prostředí, barevné uspořádání

2 Estetická úprava pracoviště

3 K příjemnému a zdravému prostředí podstatně přispívá barevné uspořádání prostor pracoviště a vhodně esteticky provedená výzdoba. Stěny místností by měly být vymalovány světle tónovanými barvami. Stropy a pilíře mezi okny by vždy měly být bílé, neboť tím dojde k zjasnění místnosti. Také rámy oken by měly být natřeny světlou barvou.

4 Při navrhování barevné úpravy pracoviště je v prvé řadě třeba přihlížet k požadavkům, které na zrak zaměstnanců klade vykonávaná pracovní činnost. Celkové barevné ladění pracovišť má být harmonické a příjemné zraku, neboť soulad barev vytváří vnitřní pocit spokojenosti.

5 Úloha: Co je nutné zvážit při volbě barevných odstínů, chceme-li dosáhnout optimálních výsledků? a) druh, způsob a trvání převládající pracovní činnosti – tak, aby snížila zrakovou námahu a zvýšila pracovní schopnost člověka b) tvar, velikost a polohu prostoru (pracoviště) barvu a intenzitu osvětlení c) tepelné poměry na pracovišti d) osazenstvo (podle věku, resp. pohlaví)

6 Zdroje: Estetická úprava pracoviště: pracovní prostředí. [online]. [cit. 2013-08-16]. Dostupné z: http://bozppo.vfn.cz/estetika.htm Josef Koubek: „Personální práce v malých a středních firmách“, Grada, Praha 2011, 4. vydání, ISBN: 978-80-247-3823-9 Galerie Klipart


Stáhnout ppt "Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění."

Podobné prezentace


Reklamy Google