Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen."— Transkript prezentace:

1 Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen na dvě vážení ? Nevíte ? – Zkuste nápovědu Pro bystré hlavy !

2 Porovnáváme jen určitý počet mincí. Kolik asi ? Nápověda Správná odpověď zde !Zpět k zadání

3 Na první vážení porovnáváme: 3 mince vlevo 3 mince vpravo 3 mince zůstanou mimo váhu - Váhy se převáží vpravo, vlevo, nebo zůstanou v rovnováze, podle toho vybereme trojici mincí pro druhé vážení. Řešení úlohy: Zpět k zadání Na druhé vážení porovnáváme: 1 mince vlevo 1 mince vpravo 1 mince zůstane mimo váhu - Váhy se převáží vpravo, vlevo, nebo zůstanou v rovnováze


Stáhnout ppt "Máme devět mincí, které jsou k nerozeznání. Víme však, že jedna z nich je falešná a že je lehčí než ostatní. Umíte ji určit pomocí rovnoramenných vah jen."

Podobné prezentace


Reklamy Google