Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rakousko.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rakousko."— Transkript prezentace:

1 Rakousko

2 O Rakousku Rakousko-země našich jižních sousedů.Při jméně Rakousko se hodně lidem vybavuje alpská republika s překrásnými městy jako Vídeň anebo Salzburg, lidé hovořící německy, zahrádkářům převislé tirolské muškáty nebo lidem milující historii fakt, že až do roku 1918 vládli rakouští Habsburkové i v Českých zemích. Republika velké životní úrovně, člen Evropské Unie, často kladoucí jednotlivé překážky proti přijetí Česka do EU.

3 Vídenská kavárna Kromě útulné tradiční kavárny a miniaturního espresa znají ve Vídni velké kavárny-restaurace, kavárny-cukrárny a kombinaci kavárny s restaurací s programem, s knihkupectvím, barem, hudební restaurací, kabaretní scénou atd. V poslední době se objevily i snahy propůjčit kavárně charakteristické znaky kultury rychlého stravování. V jádru však kavárna zůstává oázou v šedi jednotvárného dne, místem setkávání, požitku, odpočinku, útočištěm.

4 Město hudby Vídeňská Státní opera je jednou z nejvýznamnějších operních scén na světě; můžete si zde vychutnat skutečně rozmanitou nabídku. Program renomované scény se mění každý den a nabízí po 300 dní v roce na padesát oper a dvacet baletů.

5 Něco o Státní opeře Budova sama byla postavena v letech 1863 až 1869 jako jedna z prvních nádherných staveb na nově zřízené Okružní třídě (Ringstrasse). Projekt tehdejšího c. k. Dvorního operního divadla pochází od dvojice architektů Augusta Sicarda ze Sicardsburgu a Eduarda van der Nüll.   Jednou ročně se jeviště a parket Státní opery promění na jedinou noc ve velkou tančírnu – při vídeňském Plesu v opeře.

6 Obrázky


Stáhnout ppt "Rakousko."

Podobné prezentace


Reklamy Google