Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SPOŘICÍ ÚČTY ICT – INOV – 17 – s2. Seřaďte spořicí účty následujících bank podle výhodnosti 1 2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SPOŘICÍ ÚČTY ICT – INOV – 17 – s2. Seřaďte spořicí účty následujících bank podle výhodnosti 1 2."— Transkript prezentace:

1 SPOŘICÍ ÚČTY ICT – INOV – 17 – s2

2 Seřaďte spořicí účty následujících bank podle výhodnosti 1 2

3 WÜSTENROT - slušný úrok od třiceti tisíc Také Wüstenrot má v nabídce jednoduchý spořicí účet s dobrou sazbou 2,3 procenta. Tu ale lze získat až při vkladu v minimální výši 30 tisíc korun. K základní sazbě nabízí Wüstenrot bonus ve výši 0,2 procenta za zafixování vybrané výše vkladu na dobu jednoho roku. Nabídku přitom mohou směle využít i ti, kteří si nejsou jisti, že budou své úspory potřebovat dříve. Sankcí za nedodržení doby fixace vkladu je totiž pouze ztráta nároku na bonus. Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 1981 korun.

4 OBERBANK - od února v akci Desátý nejlépe úročený spořicí účet v Česku nabízí momentálně Oberbank. Od února banka nabízí spořicí účet Speciál s akční roční sazbou 2,25 procenta. Minimální výše vkladu je stanovena na 30 000 korun. Banka v podmínkách sama uvádí, že sazbu může kdykoli snížit, nicméně akce by podle ú norového vyjádření z banky měla trvat minimálně do poloviny roku 2012. Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 1913 korun.

5 UNI CREDIT BANK - novinka bez háčků Dubnové novince od UniCredit Bank online deník Aktuálně.cz věnoval samostatný článek. Proto jen shrňme, že se jedná o jednoduchou nabídku, která neskrývá žádné dodatečné podmínky a pokud v bance neukládáte více, jak 500 tisíc korun, skutečně vždy lze získat sazbu 2,5 procenta. Tu navíc banka garantuje do konce roku 2012. Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 2144 korun.

6 AXA BANK - bude bonus i v květnu? Úrokovou sazbu 2,4 procenta možná znáte z reklamy na spořicí účet od AXA Bank. Jestli to bude platit déle než do konce dubna, to se musíme nechat překvapit. Základní sazba totiž na tomto účtu činí 1,9 procenta a dalších 0,5 procenta je bonus připisovaný na vklady uložené od února do konce dubna, kdy platnost nynější akce končí. Banka přitom zatím nechce prozradit, zdali v květnu na současné podmínky naváže či nikoli. Zvláštností spořicícho účtu od AXA Bank, díky které vyhrává i některé finanční ankety, je platební karta vydávaná zdarma ke spořicímu účtu. Peníze tak není třeba převádět a vybírat, jsou vždy okamžitě k dispozici k platbám u obchodníků (někdo naopak jejich snadnou dostupnost může vnímat jako nevýhodu). Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 2134 korun (při sazbě 2,4 %).

7 2 ZUNO BANK 2 - opět Zuno, tentokrát bez daně Dva je více než 2,3. Jak je to možné? Spořicí účet od Zuno Bank v základní variantě připisuje úroky každý den. A u nich platí, že když nepřekročí 6,99 korun, pak nepodléhají srážkové patnáctiprocentní dani (podrobněji zde). Pokud tedy na spořicím účtu od Zuno je méně než 125 tisíc korun, odpovídá hrubá úroková sazba čisté a tím pádem připsaný úrok je u tohoto účtu s dvouprocentní sazbou vyšší, než u konkurence se sazbou 2,3 %. Zuno přitom umožňuje založit až deset takových účtů a na každém lze využít oné daňové optimalizace. Stejně jako u první nabídky Zuno platí, že ani tento spořicí účet nelze založit bez běžného účtu. Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 2020 korun.

8 METROPOLITNÍ SPOŘITELNÍ DRUŽSTVO - Jednička s vadou na kráse Již delší dobu nabízí nejlepší úrokovou sazbu u spořicích účtů bez výpovědní doby Metropolitní spořitelní družstvo. Kdo se stane členem (členský vklad 100 korun), může si založit spořicí účet s roční sazbou 2,8 procenta. Účet je možné zřídit jen na pobočkách v Brně, Hradci Králové, Plzni, Praze a v Olomouci. Nepraktické dále je, že peníze ze spořicícho účtu převedete pouze přes jednu z poboček. Internetové bankovnictví totiž tato záložna nenabízí. Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 2413 korun.

9 ZUNO BANK 1 - vybírejte na začátku měsíce Zuno Bank zareagovala na příchod Air Bank tím, že svou původní nabídku spořicího účtu s dvouprocentní sazbou (a s daňovou,,optimalizací") doplnila o spoření Plus, kde nabízí rovněž roční sazbu ve výši 2,5 procenta. Odchozí platby jsou sice zdarma, ale za výběr klienti zaplatí tak, že v měsíci, kdy si ze spoření Plus pošlou peníze jinam, Zuno nepřipíše úrok. Proto je dobré výběr naplánovat vždy na začátek měsíce. Nepříliš praktické je, že spořicí účet nelze zřídit bez běžného účtu. Za jeho vedení se sice nic neplatí, ovšem spořicí účet se pod ním založí bez vlastního čísla účtu. Úspory tak je třeba poslat nejprve na běžný účet a teprve po té je v internetovém bankovnictví Zuno převést na spořicí účet. Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 2153 korun. 1

10 AIR BANK - banka s nejvyšším připsaným úrokem Nejvyšší sazbu mezi bankami (2,5 %) nabízejí hned tři - Air Bank, UniCredit Bank a Zuno Bank. Začněme bankou ze skupiny PPF. Kdo si zřídí spořicí účet u Air Bank samostatně, bude za každou odchozí platbu platit 5 korun. Tomuto poplatku se vyhnou klienti banky, kteří zde zároveň mají založený běžný účet s Velkým tarifem za 150 korun měsíčně. Někomu se může hodit systém obálek. V internetovém bankovnictví lze totiž spořicí účet rozdělit až na 10,,podúčtů", které si můžete libovolně pojmenovat. V jedné tak můžete spořit třeba na dovolenou, v druhé třeba na auto. Air Bank zároveň garantuje, že její spořicí účet bude vždy mezi třemi nejlépe úročenými produkty na bankovním trhu. Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 2153 korun.

11 EGUA BANK - devět korun za platbu Nekomplikovanou nabídku (což je kompliment) má další bankovní nováček z minulého roku. U Equa bank si lze zřídit spořicí účet s roční sazbou 2,3 procenta. Při rozhodování lze k mínusům účtu připočíst, že každá odchozí platba je za devět korun. Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 1981 korun.

12 MORAVSKÝ PENĚŽNÍ ÚSTAV Také druhou nejvyšší sazbu získáte v družstevní záložně. Kdo chce spořicí účet s roční sazbou 2,55 procenta a s možností ovládat účet přes internetové bankovnictví, ten si musí zřídit členství v Moravském peněžním ústavu. Členský vklad činí 1000 korun s tím, že stokoruna je splatná ihned při založení a zbylých 900 korun je třeba zaplatit do roku od podepsání členství. Při ukončení smlouvy se vklad vrací včetně případného zhodnocení, a to v závislosti na hospodářských výsledcích. Nevýhodou je, že členství je možné zřídit pouze na pobočkách v Praze a ve Zlíně. Připomeňme, že v záložnách jsou vklady pojištěny (stejně jako v bankách a stavebních spořitelnách) stoprocentně do ekvivalentu výše vkladu 100 tisíc eur. Pojištění se přitom vztahuje i na připsané úroky (čtěte podrobněji). Za rok při úložce 100 tisíc korun lze získat úrok po zdanění ve výši 2187 korun.

13 mBANK - dvě procenta s podmínkami I další banky nabízejí spořicí účty s úrokem v minimální výši dvou procent, ty jsou ale již mnohem komplikovanější. Příkladem je eMax Plus od mBank. Dvouprocentní sazbu je možné dostat, pokud platebními kartami za měsíc utratíte u obchodníků alespoň 4000 korun. Navíc v klad nesmí přesáhnout výši 100 tisíc korun, jinak je úročen sazbou 0,5 procenta. Sazbu 2,35 procenta nabízí LBBW Bank na svém IQ spořicím účtu. Zde je ovšem třeba pro získání sazby uložit alespoň 100 tisíc korun. Pokud je na účtu méně, získáte úrok 0,25 procenta. Navíc je tento účet veden s jednoměsíční výpovědní lhůtou a za každou odchozí platbu se platí 20 korun.

14 Internetové stránky Z D R O J E Česká spořitelna GE Money E Money ČSOB Poštovní spořitelna KB


Stáhnout ppt "SPOŘICÍ ÚČTY ICT – INOV – 17 – s2. Seřaďte spořicí účty následujících bank podle výhodnosti 1 2."

Podobné prezentace


Reklamy Google