Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vítám Vás u prezentace na téma:. I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vítám Vás u prezentace na téma:. I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy."— Transkript prezentace:

1 Vítám Vás u prezentace na téma:

2

3 I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy je možné nebo vhodné použít počítač, a proto se často musíme vrátit k tradič- ním metodám a svěřit výsledky své práce na papír.

4 Tiskárnu je možné připojit k jakémukoliv počítači nejčastěji přes paralelní (LPT) a v některých případech i USB port.

5 Díky své minimální pořizovací ceně jsou dnes nejrozšířenější právě inkoustové tiskárny. Za rozumnou cenu totiž nabízí opravdu kvalitní barevný a často i fotorealistický tisk ve vysokém rozlišení 600-1200 DPI, ovšem také s vyššími náklady na jednu stránku.

6 Výrobci záměrně snižují cenu tiskárny na úkor dražších inkoustů, které se poměrně rychle spotřebují a zákazník je nucen kupovat nové. Na druhou stranu, pokud se tiskárny používá opravdu jenom občas, nabízí širokou paletu funkcí za výhodnou cenu.

7 Vedle dražšího provozu patří k nevýhodám inkoustových tiskáren také ještě větší nároky na kvalitu používaného papíru, protože každý papír má jinou savost a potom může dojít k tomu, že se inkoust nepříjemně rozpíjí.

8 Při rozpití inkoustu je výtisk jakoby rozmazaný a nevy- padá pěkně. Je to patrné zejména při tisku větších ba- revných ploch, na které se samozřejmě spotřebuje více inkoustu, který má pak větší tendenci se rozpíjet.

9 Pro tisk se používá speciální hlava, která nanáší na papír mikroskopické kapičky inkoustu ze zásobníku zvaného cartridge. Barevný obraz pak vzniká soutiskem čtyř barev základní palety CMYK, takže v každé inkoustové tiskárně musí být alespoň čtyři zásobníky.

10 Velká část nových tiskáren je má pěkně oddělené a pokud některý dojde dřív než ostatní, je možno ho snadno vyměnit. Naopak většina starších a ty nejlevnější modely nových tiskáren mají zásobníky oddělené jen částečně, takže v jednom větším zásobníku je často používaná černá barva a ve druhém pak zbytek palety CMY.

11 Samozřejmě když dojde jedna ze složek v kombinovaném zásobníku, je třeba ho vyměnit celý a zbytečně se tak zbavujete části ostatních barev.

12 Při výběru nové tiskárny je proto třeba pečlivě zvážit, zda se vyplatí krátkodobě ušetřit za nejlevnější model se spojenými zásobníky, nebo připlatit a koupit kvalitnější typ se zásobníky oddělenými.

13 Velmi kvalitní výrobky nabízí firma HP, v těsném závěsu ji následudjí Canon, Epson a Lexmark.

14 Doufám, že se Vám moje prezentace líbila a poskytla Vám potřebné informace o inkoustových tiskárnách!


Stáhnout ppt "Vítám Vás u prezentace na téma:. I když většinu času pracujeme s daty přímo na počítači, často je potřeba je nějak reprezentovat širšímu okolí. Ne vždy."

Podobné prezentace


Reklamy Google