Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča"— Transkript prezentace:

1

2 Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča
- jsme parta holek, které si rozumí, kamarádí spolu a občas se snaží společně něco dokázat (si) ale taky - dívčí skautský oddíl Zlatá lilie, který od roku 1990 funguje v rámci skautského střediska Zábřeh jako jeho 2. oddíl.

3 Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča
Během školního roku pořádáme schůzky každý týden – první týden v měsíci se koná oddílovka (schůzka celého oddílu) v pátek v – 18.00, další týdny družinovky (během celého týdne – 18.00), většinou pak následuje sobotní nebo víkendová akce v okolí Zábřeha. Jako klubovnu využíváme místnost v bývalé MŠ Rudolfov v Zářeze.

4 Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča
často pořádáme výpravy na nejrůznější místa, většinu času trávíme v přírodě a o zábavu není nouze 

5

6 Struktura oddílu a pokřiky
Chod oddílu zajišťuje vedení = Tokapa a je rozdělen na 4 stálé družiny. Pokřik: Tokapa: „Barvu slunce má náš znak!“ Děvčata: „Dvojka Zábřeh!!!“ Vlaštovka se nebojí, svou lásku si ochrání, příroda je pro ni svatá, proto s láskou za ní chvátá. Ještěrka je čilá, hbitá a práci se nevyhýbá. Když máš někdy potíže, vždy ti ráda pomůže. Veverka je dívka činu, neodmlouvá, má se k dílu, se vším si ví vždycky rady, pomáhá všem, hlavně slabým.

7 Struktura oddílu a pokřiky
Světluška je zatím malá, pořád by si jenom hrála, všecko chce hned umět, znát, každý je s ní kamarád. a na táborech bývají také družiny Srnka vždycky čestně hraje, ráda pozná nové kraje, louky, řeky, skály, háj, příroda je pro ni ráj. Myška, ta se mihne hbitě, když je smutno, potěší tě. Ničeho se neleká, z problémů tě vyseká. Liška, chytrá hlavička, i když ještě maličká. Se vším si vždy poradí, pomůže a pohladí.

8 Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča
Jsme také indiánský kmen Mazaskazi Wanča, který plní Orlí pera (Činy) podle Svitku březové kůry (vydává Liga lesní moudrosti) a spolupracuje s kmeny Midewiwinu. Zabýváme se způsobem života indiánů, sami si podle jejich vzoru vyrábíme ozdoby a různé věcičky (korálkování náramků, rozetek, štítů, výroba snových sítěk …).

9 Celoroční hra Nové znalosti získáváme také prostřednictvím celoročních her týkajících se rozmanitých témat. Zatím poslední je věnována Harry Potterovi.

10 Tábor Tradiční akce vítání jara Velké hry Vánoční výprava
Mikuláš oddílové narozeniny čarodějnice drakiáda dušičky Vánoční výprava 1. jarní pochod zimní výprava kuličkiáda vítání jara Velikonoční výprava dětský den Ivančena Velké hry předtáborovka Tábor

11 Tradiční akce Mikuláš drakiáda

12 Tradiční akce Vánoční výprava

13 Další zájmové činnosti
Rády jezdíme na: cyklovýpravy zimní výpravy, kde nesmí chybět lyže Máme k dispozici raft – sjíždíme Moravskou Sázavu a dovádíme na klidné vodě Občas slaňujeme nějaké skály v kompletní bezpečné horolezecké výstroji a svezeme se na lanovce

14

15

16 Další zájmové činnosti
Někdy máme možnost se prezentovat na zábřežském jarmarku a dále jsme pomohly při probíhající akci „Pomozte dětem“.

17

18 Tábor vyvrcholením činnosti oddílu je každoroční letní tábor v indiánských stanech (týpí)

19

20 Přijďte mezi nás 


Stáhnout ppt "Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča"

Podobné prezentace


Reklamy Google