Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento digitální u č ební materiál (DUM) vznikl na základ ě ř ešení projektu OPVK, registra č ní č íslo CZ.1.07/1.5.00/34.0794 s názvem „Výuka na gymnáziu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento digitální u č ební materiál (DUM) vznikl na základ ě ř ešení projektu OPVK, registra č ní č íslo CZ.1.07/1.5.00/34.0794 s názvem „Výuka na gymnáziu."— Transkript prezentace:

1 Tento digitální u č ební materiál (DUM) vznikl na základ ě ř ešení projektu OPVK, registra č ní č íslo CZ.1.07/1.5.00/34.0794 s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpo č tem Č eské republiky. Vědomostní kvíz – Světová literatura

2 Otázky Kdo je považován za zakladatele futurismu? (p ř íjmení, po č áte č ní písmeno) Který básník pochází z polské šlechtické rodiny a vyr ů stal na francouzské Rivié ř e? (p ř íjmení, po č áte č ní písmeno) Jak se jmenuje experimentální román André Bretona, který je považován za základ surrealismu? (po č áte č ní písmeno díla) Vzpome ň te si na název Remarquova románu, ve kterém využil zkušenosti z 1. sv ě tové války (hlavním hrdinou díla je student Pavel Bäumer).

3 Jak se jmenuje americký žurnalista, autor spole č ensko-psychologického románu Americká tragédie? (po č áte č ní písmeno k ř estního jména) Který francouzský prozaik je autorem protivále č ného románu Ohe ň ? (první písmeno jeho k ř estního jména) Jak se jmenuje futuristický sborník text ů, jehož autorem je F. T. Marinetti? (dvouslovný název, využijte po č áte č ní písmeno prvního slova) Vzpome ň te si na p ř íjmení ruského p ř estavitele futurismu, který napsal dílo Oblak v kalhotách. (po č áte č ní písmeno jeho p ř íjmení)

4 Kdo je autorem experimentální prózy s názvem Pa ř ížský venkovan? (p ř íjmení, po č áte č ní písmeno) Který anglický dramatik napsal dílo, v n ě mž se objevuje postava profesora Higginse? (po č áte č ní písmeno jeho p ř íjmení)

5 Řešení Tajenka ukrývala jméno jednoho z p ř edstavitel ů n ě mecké literatury 1. poloviny 20. století, který je autorem novel Smrt v Benátkách, Josef a brat ř i jeho, Kouzelný vrch. M-A-N-N T-H-O-M-A-S

6 Citace Smiley think. In: WP CLIPART [online]. [cit. 2013-06-17]. Dostupné z: http://www.wpclipart.com/smiley/simple_smiley/bold_basic/smiley_think. png.html Idea have write down. In: WP CLIPART [online]. [cit. 2013-06-17]. Dostupné z: http://www.wpclipart.com/cartoon/idea_have_write_down.png.html

7 Tento digitální u č ební materiál (DUM) zpracovala Mgr. Pavlína Št ě rbová 17. 6. 2013 v Haví ř ov ě. Autorem materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Št ě rbová.


Stáhnout ppt "Tento digitální u č ební materiál (DUM) vznikl na základ ě ř ešení projektu OPVK, registra č ní č íslo CZ.1.07/1.5.00/34.0794 s názvem „Výuka na gymnáziu."

Podobné prezentace


Reklamy Google