Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII."— Transkript prezentace:

1 SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII

2 Slezská diakonie je nestátní nezisková organizace, která poskytuje své služby v sociálně - zdravotní oblasti. Svou činnost zakotvuje na praktické realizaci biblických zásad lásky a služby lidem potřebným a lidem v nouzi. V centru pozornosti Slezské diakonie stojí lidé s postižením, senioři, lidé bez domova a všichni ti, kteří se dostali do nejrůznějších těžkých životních situací.

3 O dobrovolnictví ve Slezské diakonii  Tradice dobrovolnictví ve Slezské diakonii sahá daleko před rok 1990  V roce 2003 vznik Dobrovolnického centra v Českém Těšíně  V roce 2009 vznikla pobočka Dobrovolnického centra v Ostravě  Program Dobrovolníci ve střediscích Slezské diakonie je akreditován a finančně podporován Ministerstvem Vnitra ČR.  Koordinování dobrovolnictví pro oblast Ostrava, Havířov je podpořeno Magistrátem města Ostravy.

4 Činnosti dobrovolníků  Individuální práce s uživateli služeb  Pomoc s vedením klubu, aktivit,…  Společnost při rozhovorech  Pomoc při organizování, vedení akcí, výletů,…  Pomoc v oblastech hygieny, stravování,…  Pomoc s administrativou  Dílčí pomoc při rekonstrukcích, drobnějších úpravách, opravách  Pomoc s estetickou výzdobou střediska  Pomoc s propagací  Pomoc při výrobě pomůcek  Pomoc při pracích na zahradě,…  další…..

5 Benjamín, denní stacionář  Posláním denního stacionáře Benjamín v Krnově je podpořit dospělé lidi s mentálním a kombinovaným postižením v aktivním prožívání dne mezi svými vrstevníky. V průběhu poskytování služby klademe důraz na individuální potřeby klienta, za pomocí vzdělávacích, terapeutických, rehabilitačních a volnočasových činností podporujeme a rozvíjíme jeho dovednosti. V průběhu poskytování služby klademe důraz na individuální potřeby klienta, za pomocí vzdělávacích, terapeutických, rehabilitačních a volnočasových činností podporujeme a rozvíjíme jeho dovednosti.  Cílovou skupinou střediska Benjamín jsou lidé s mentálním a kombinovaným postižením od ukončení povinné školní docházky, s vyšší mírou závislosti na pomoci druhé osoby.

6 Dobrovolníci ve středisku Slezské diakonie Benjamín, denní stacionář  V roce 2010 mělo uzavřenou smlouvu se střediskem Benjamín 46 dobrovolníků  Za rok 2010 vykonali cca 3143 hodin dobrovolnické činnosti  Široké spektrum dobrovolníků co se týče věku, zkušeností i profesí

7 Dobrovolníci v denním stacionáři

8

9

10 Dobrovolníci fungující s klienty denního stacionáře odpoledne

11

12

13 Připravujeme i podpůrné a motivační akce pro dobrovolníky

14

15 Děkuji za pozornost Bc. Veronika Fofová vedoucí střediska Benjamín, denní stacionář v.fofova@sdk.cz


Stáhnout ppt "SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII."

Podobné prezentace


Reklamy Google