Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zodiac.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zodiac."— Transkript prezentace:

1 Zodiac

2 Beran Býk Blíženci Rak Lev Panna Váhy Štír Střelec Kozoroh Vodnář Ryby

3 Beran 21.3 – 20.4 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - rubín, karneol, granát, diamant, jaspis Barvy – červená Živel – oheň Vládnoucí planeta - Mars Charakteristika znamení Láska a partnerství

4 Charakteristika znamení
Beran je znamením Marsu a má přirozeně největší sklon k činorodému jednání, osobnímu příkladu, okamžitému zásahu a rychlému vývinu. Je všude tam, kde se tvoří něco nového. Proto je prvním znamením zvěrokruhu, počátkem nového cyklu, nikoli pouze v hmotné, ale též vyšší oblasti. Když Beran vidí něco, co podle něj není správné, ihned povstane, aby to změnil a neskončí, dokud nedosáhne svého cíle. Jsou-li jeho blízcí téhož názoru jako on, rád vykoná dílo za ně, protože cítí, že jejich sympatie podporují jeho snahu. Beran je poctivý bojovník s nezávislou povahou. Své plány realizuje díky odvaze, statečnosti a organizačním schopnostem, u dlouhodobých záměrů jej žene kupředu spíše umíněnost, než trpělivost či vytrvalost. Berani žijí především přítomností, o budoucnosti si jednoduše myslí, že to prostě vyjde. Beran si za každou cenu chce svou "cestičku" najít sám. I kdyby mu jeho přátelé dávali sebelepší rady, nepřijme je, protože je nevymyslel. Když se zasekne, "postaví si hlavu" a nic s ním nehne. Tak jej vlastní umíněnost, zatvrzelost a svéhlavost blokuje a omezuje. Naštěstí pro něj mu to dlouho nevydrží. Bohužel, málokdy se dokáže poučit ze svých omylů, které opakuje. Avšak když to s Beranem umíte, má pro Vás "srdce na dlani".

5 Láska a partnerství V lásce, partnerství či milostných hrátkách bývá Beran velmi aktivní a vynalézavý. K partnerovi se chová mile, pozorně, někdy i trochu žárlivě. Ve vztahu je citlivý a zranitelný. Většinou jej sice hned tak něco nerozhází, ale pokud se to stane, snaží se, aby to na něm nebylo znát. Jestliže se zamiluje, jde bezhlavě za svým srdcem a city. Kdo tedy hledá vyrovnaného partnera, raději by se neměl se Beranem zaplést. Beran často okouzlí vodní znamení, ale pro dlouhotrvající vztah je pro něj vhodnější navázat spojení se Lvem nebo Střelcem.

6 Býk 21.4 – 21.5 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - citrín, růženin, jaspis Barvy - modrá, oranžová Živel – země Vládnoucí planeta - Venuše Charakteristika znamení Láska a partnerství

7 Charakteristika znamení
Země je pro člověka vrcholem spolehlivosti a obrazně i doslova základem pod jeho nohami. Býk jako zemské znamení si tedy je dobře vědom, že i z nejkrásnějších plánů není nic, schází-li peněžní opora. Proto často shromažďuje svůj majetek hlavně "z pozemského světa", který používá, aby vychutnal život. Dá se říci, že i právem, protože v pracovní činnosti či podnikání má výdrž a je velmi houževnatý. Rozhodnost a čin je jeho významnou schopností, protože ví, že stejně jako Země dává vyklíčit semenu, tak i on svým činem a rozhodností uvádí do pohybu věci, které mají přijít k vývoji. Cení si přepychu, krásy a krásných věcí. A ovládnutí Venuší činí lidi narozené v tomto znamení vnímavé k altruistickým, uměleckým a také náboženským cílům, takže jsou vždy ochotni hmotně podporovat podniky v tomto duchu. Býk se nerad pouští do složitostí, pohnutka, cíl a prostředek musí být prostý a pravdivý. Věci, které člověk narozený ve znamení Býka nechápe, popírá. Jsou-li mu však vnucovány, mohou jej velmi vydráždit. Jak již bylo řečeno, Býci jsou houževnatí a loajální, ale pokud svou energii nesměřují správným směrem, mohou vyvolávat situace, které mají destruktivní charakter. Proto by měli mít na paměti sebeovládání a pozornost.

8 Láska a partnerství Býci bývají považováni za velmi smyslné milence, kteří rádi laškují, mají rádi dlouhé předehry, jsou totiž trpěliví a dokáží vyčkávat. Když se však zamiluje, stává se majetnickým. Vyvarujte se nevěry a podobných výstřelků, protože Býk je nikdy neodpouští a rázem byste se ocitli v aréně a toreador ne vždy zvítězí. Vhodným protějšek jsou pro něj zemské typy Panna či jiný Býk a také vodní Rak, kterého Býk často obdivuje.

9 Blíženci 22.5 – 21.6 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - růženin, citrín, jantar Barvy – žlutá Živel - vzduch, symbolizuje schopnost myšlení Vládnoucí planeta - Merkur Charakteristika znamení Láska a partnerství

10 Charakteristika znamení
Kladně ovládnuté znamení Merkura, "posla bohů", má přirozeně zájem o vše možné. Kde se lze něčemu naučit nebo něco vnímat, tam je na svém místě a zabývá se studiem problémů, které vidí kolem sebe. Blíženci, prvé vzdušné znamení, jsou pohybliví a měnitelní, jako i naše prvé myšlenky, které jsou nejisté a měnitelné. Protože se chtějí vyvinout do všech stran, jsou po nějakou dobu stoupenci protichůdných myšlenek, aby je ihned opustili, zdají-li se jim jiné lepší. Bude vždy působit dojmem, že má obsáhlé všeobecné vzdělání. Jeho vědění je často povrchní, ale ukazuje, že jeho duch byl ve všech těchto směrech činný a že si utvořil obraz celku. Jako vzdušné znamení má svoji silnou stránku v oblasti myšlení, usuzování a konání, ale v hmotné oblasti nic uskuteční, dokud jej nenapadne, že by to měl přece jen zkusit. Je schopen se rychle přizpůsobit nové situaci a reagovat. Přednostmi Blížence jsou energie, síla, nápaditost, tvůrčí a organizační schopnosti a diplomacie. K řemeslné práci nemá tento typ velkého nadání. Vnitřně bývá nervózní a nespokojený, jako by mu vždy něco scházelo, ale nedokáže to pojmenovat.

11 Láska a partnerství Blíženec často dokáže okouzlit svým nenuceným chováním a fantazií. Jestliže se tak stane a dotyčná osoba má smysl pro humor, má u Blížence téměř vyhráno. Ale jen téměř. Blíženec není totiž tak snadno polapitelný jak by se mohlo zdát. Často totiž uniká a přetvařuje se, aby partnera vyzkoušel. Blíženec hledá klid a vyrovnanost, a pokud partner těmito kvalitami nevládne, je možné, že jej po čase opustí. Vášnivé vztahy tvoří s Beranem a Lvem, ale jako dlouhodobý partner jsou pro něj vhodná vodní znamení Rak, Štír, ale také vzdušná, Váha, Vodnář nebo jiný Blíženec. Ale u posledního pozor, nastane-li ve vztahu vážná krize, hrozí, že nebude zvládnuta.

12 Rak 22.6 – 22.7 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - jaspis, karneol, perly Barvy – fialová Živel – voda Vládnoucí planeta - Měsíc Charakteristika znamení Láska a partnerství

13 Charakteristika znamení
Rak je rozporuplné znamení, plné citu, emocí, kombinované s praktickým přístupem k životu a rodině. Je především znamením matky, jehož pozornost v prvé řadě směřuje k výchově a zaopatření vlastních dětí. Není-li jich, pak se často věnuje výchově nejbližších příbuzných. U tohoto znamení bývá cit na prvním místě. Přemíra nebo nedostatek citu však u něj často vede k výkyvům nálad a podrážděnosti. Rak se vždy snaží dosáhnout někoho prostřednictvím citu, a proto má u dětí a citlivých osob největší úspěch. Snaží se, aby působil radost, ale na druhou stranu jakoby jej něco brzdilo. Často totiž váhá a než něco podnikne, desetkrát si to rozmyslí, protože zkoumá zda by z toho nemohl mít nepříjemnosti. Řešení nepříjemných záležitostí odkládá na dobu neurčitou a stejně tak si počíná při různých důležitých rozhodnutích. Do jeho nitra je dovoleno nahlédnout jen nejbližším přátelům nebo důvěrnému kruhu rodiny, protože ví, že jeho nitro a city jsou tím nejzranitelnějším co má. Z toho důvodu se občas skryje do zadumání nebo Vám úplně zmizí z očí a často dá o sobě vědět až nebezpečí nebo příval citů pomine. Rak nemá rád bezpráví, případné zloduchy však nebude pronásledovat neb mu to jeho dobrosrdečnost nedovolí. Raky přitahuje "hudba vyšších sfér", medicína, esoterní stránka života a rodina. Často také bývá nekonveční a nerad se podřizuje.

14 Láska a partnerství V lásce je Rak velmi romantický, citlivý, milý a pozorný. Bohužel pro něj, svou pozornost někdy přehání až k dotěrnosti. Je-li vztah naplněn, je věrný a loajální. Lidé zrození ve znamení Raka si dobře rozumí se svými vodními "příbuznými", Rybou, Štírem nebo jiným Rakem, ale pevnou oporu často nalézají v Býku nebo Panně. Pletkám s ohnivým Střelcem by se měl raději vyvarovat, mohou být pro Raka tak vášnivé, až jej "spálí".

15 Lev 23.7 – 22.8 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - rubín, granát, diamant, jantar Barvy - oranžová, zlatá Živel – oheň Vládnoucí planeta - Slunce Charakteristika znamení Láska a partnerství

16 Charakteristika znamení
Lev se v prvé řadě považuje za vůdce a ochránce všech podniků, kterých se účastní. Cítí se totiž být vládcem "z boží milosti" a řídit blaho a utrpení svého okolí. Jeho "kapitál" je v příjemném vystupování, inteligenci, vytrvalosti a cílevědomosti, díky kterým má většina Lvů v životě úspěch. Organizační talent a láska k věci, patří také mezi jeho přednosti. Pro mnohé pracovníky a snaživce je Lev vůdčí a reprezentační osobností, v níž mají oporu. Rozumí se samo sebou, že za to od spolupracovníků vyžaduje jistou dávku úcty a oddanosti, pak má kormidlo pevněji v ruce. Člověk narozený ve znamení Lva je vždy víceméně "královský", což se v tomto hmotném světě může projevit zhýčkaností, ješitností a dětinským despotismem u méně vyspělého jedince, ale u člověka stojícího na vyšším stupni nejušlechtilejší velkodušností, který své přednosti užije jen ke zdaru ostatních. Je pravdou, že Lev, není-li pokažen jinými vlivy, je vzorem zářícího, srdečného člověka, který již pouze svou veselou přítomností pomáhá druhým zachovat si duchovní sílu a radost k životu.

17 Láska a partnerství Lev je příjemným a zábavným společníkem, nedělá mu žádný problém být středem společnosti, ba naopak. Tím k sobě přitahuje ostatní, a to mu dělá dobře. Přátele si však vybírá uváženě. Podvědomě rád vyhledává další Lvy a ostatní ohnivá znamení Berana a Střelce, protože je váže stejná energie. Nicméně dlouhodobé harmonické vztahy uzavírá se vzdušnými Blíženci a Váhami, které často obdivuje a přeje si magickou a trvalou lásku, ve které je velkorysý, romantický, ale také ješitný.

18 Panna 23.8 – 22.9 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - jantar, achát, jaspis Barvy - šedá, modrá Živel – země Vládnoucí planeta - Merkur Charakteristika znamení Láska a partnerství

19 Charakteristika znamení
Záporná energie vodního živlu (nechápej ve smyslu negativní) působí na Pannu spíše analyticky a konstruktivně než tvořivě. Kde je něco zanedbaného nebo zničeného, tam přichází Panna, aby vše systematicky opět zařídila a vystavěla, protože touží po pořádku, čistotě a dokonalosti. Ti, kteří Pannu pověří vykonáváním rozličných činností, mohou počítat s tím, že dané rozkazy budou správně vyplněny a svěřený majetek bude dobře opatřen. Jelikož Merkur, ač záporný, toto znamení ovládá, jsou Panny většinou obdařeny dobrým rozumem a smyslem pro umění, ale ne vždy je jim dáno to projevit veřejně. Své umění a vědění považují pouze za prostředek k tomu, aby jím sloužili ostatním. Na druhou stranu však tajně sní a doufají, že jednou budou ve "světlech ramp", oslnivé, krásné, přitažlivé a okouzlující. Pokud se jim podaří překonat neustálé vlastní pochyby a vnitřní pocit méněcennosti, naplní je pocit štěstí a opravdové spokojenosti.

20 Láska a partnerství Protože Panna touží po dokonalosti, hledá upřímný, hluboký až ryzí vztah. Partnera hledá obezřetně a při výběru bývá velmi náročná. Přitahují ji zajímavé osobnosti, doslova rarity. Stává se, že se vášnivě zamiluje, ale když se později utvrdí v tom, že vztah není dle jejích představ, ukončí jej, přestože jí to může vyrvat srdce z hrudi. Nejsou-li totiž Panny vyrovnané a nad věcí, chtějí jen to nejlepší. Říká se, že partner přesně podle jejich představ se snad ani nenarodil. Snad proto také mnoho Panen zůstává osamělých. Vše a každý, o koho má zájem, může být vždy ještě lepší. Vztah začíná láskou a končí kritikou. Čím blíže k někomu má, tím více jej kritikou od sebe odstrkuje, až se jí nakonec podaří mezi ní a partnera postavit zeď, i když to tak vlastně vůbec nechtěla, ale dohnal ji k tomu vnitřní pocit nespokojenosti. Avšak Panny, které mají své emoce zpracovány, bývají milými, věrnými a spolehlivými partnery. Harmonické partnerství může Panna vytvořit s Rakem, Štírem, Býkem nebo Kozorohem. Vztahům se Střelci a Blíženci by se Panny měly raději vyhnout, jsou s nimi totiž v protikladu. Dvě Panny se k sobě také moc nehodí, většinou každý z nich táhne za jiný konec provazu.

21 Váhy 23.9 – 23.10 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - rubín, růženín, perly Barvy – indigo Živel – vzduch Vládnoucí planeta - Venuše Charakteristika znamení Láska a partnerství

22 Charakteristika znamení
Znamení Venuše, které se od přírody staví proti každé při. Vychází ze zásady, že vše uvažující vědomí, může sporná mínění uvést v rovnováhu. Proto Váhy budou často každému radit, aby četl, hodně studoval, aby nic příliš rychle neodmítal a v nepříjemném hledal vždy kladnou stránku věci. Rády pomohou k žádoucímu rozuzlení. Máme-li vlastní myšlenku, Váha chce vědět co o ní soudí druhý, jen aby myšlenka byla lépe použita. "Každý důsledek vede do pekla," všechny extrémy jsou nesprávné, ale zlatá střední cesta přináší požehnání a štěstí. To je směrodatné při jednání Vah. Pokud však sklon zkoumat dvě odlišné věci převládne, může to vést k nerozhodnosti. Větší sebevědomí a menší ješitnost by Vahám určitě prospěla. Váhy bývají velmi taktní, raději se nechají ranit než by se zachovaly hrubě. Naštěstí mají dobrou intuici a někdy i jasnovidecké schopnosti, které je dovedou předem upozornit anebo informovat. Taktéž mají značnou představivost, ale ta jim nebrání stát nohama pevně na zemi a jednat čistě prakticky. Milují určitý zaběhlý řád, svobodu a klidná místa, ale ne osamění, samoty se bojí. V oblibě také nemají jednání na úřadech, soudech a komplikace obecně.

23 Láska a partnerství Váhy touží po harmonickém vztahu založeném na hlubší výměně citů spíše než fyzickém kontaktu. Dobře si rozumí se Lvem, Střelcem, Blíženci nebo Vodnářem. Beran je také okouzlí, ale spíš proto, že protiklady se prostě přitahují. Partnerský vztah s Rakem nebo Kozorohem není pro ně zrovna ideální. Vztah s jinými Váhami vyžaduje vyspělost. Ve vztahu jsou Váhy zodpovědné, citlivé, laskavé, prominou Vám ledasco, jen nevěru ne.

24 Štír 24.10 – 22.11 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - malachit, byčí oko, jaspis Barvy – nachová Živel – voda Vládnoucí planeta - Mars a Pluto Charakteristika znamení Láska a partnerství

25 Charakteristika znamení
Pevné vodní znamení pod vlivem ohnivého Marsu, což ukazuje na boj mezi těmito dvěmi živly. Štír je znamením, kde city musí projít zkouškou ohně, kde jsou očištěny, teprve pak mají skutečnou a trvalou cenu. Štír vychází ze zásady, že vědění je moc a že chceme-li nasbírat mnoho poznatků, nesmíme se obávat složitostí. Nejvíce jej přitahují věci, které každý nezná, které jsou většinou skryty, ale které mohou mít velký význam pro toho, kdo dovede tohoto poznání využít. Z toho plyne, že Štír se dobře vyzná "v tlačenici" a v praktickém životě. Vždy ví na koho se obrátit ať už s finanční či jinou pomocí. Rád však také vystupuje jako pokušitel a svůdce a zkouší druhé, k nimž, jestliže obstojí, se stává úslužným a ochotným, a vůči člověku, který je mravně silnější než on, co nejzdvořilejším. Toho pak nezklame a je na něj spolehnutí. Oproti tomu, k podřízeným se může chovat povýšeně anebo si to alespoň myslet, ale většinou na sobě nedá nic znát, umí totiž skvěle skrývat své pocity. Paradoxně tak u něj může vzniknout pocit, že jej okolí nechápe, což je díky jeho skvělému "maskování". Lidé ve znamení Štíra mají silnou vůli, kterou jsou schopni použít v dobrém i zlém. Jejich silná vůli je však schopna je vytáhnout k polepšení i při nejhlubším prohřešku.

26 Láska a partnerství Lidé ve znamení Štíra jsou přímo nabití vášní, přitažlivostí a emocemi. Milující Štír Vám snese "modré z nebe, ale pozor - kromě silné lásky má v repertoáru také žárlivost, nenávist, intriky a mstu, od čehož ho dělí jen krůček, takže jej nezkoušejte ranit a už vůbec ne podvést. Nebude váhat ani vteřinu, aby Vám to vrátil i s pořádným nášupem. Dobrým partnerem pro Štíra je Panna, Kozoroh, Rak nebo Ryba. Býk, který je jeho protipól, také může Štíra oslovit, ale záleží na zralosti obou jedinců jak se vztah vyvine. Vztah s jiným Štírem se může jevit lákavě, ale po určité době může být pro oba zničující, proto je lepší se mu vyhnout a zůstat přáteli.

27 Střelec 23.11 – 21.12 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - karneol, fluorit, opál, onyx Barvy - světle modrá Živel – oheň Vládnoucí planeta - Jupiter Charakteristika znamení Láska a partnerství

28 Charakteristika znamení
Ohnivé znamení pod vládou Jupitera. Tyto aspekty dávají Střelcům do vínku silnou energii, veselou, ale nevyzpytatelnou povahu, filozofický nadhled a honbu za ideálem. Proto nachází uspokojení v počínání něčeho nového nebo v autokratickém vystupování ve vlastním kruhu. Střelec se často nadchne pro určitý ideál či myšlenku, která jej podnítí k práci na jejím dosažení. Jupiter jako vládce nad Střelcem mu dává důvěru, že ideál musí jednou zvítězit a že všechny okolnosti mu budou hrát "do karet". Tato uklidňující jistota ho neopouští ani v nejhorších dobách a právě toto rozpoložení mysli mu přivádí mnoho přátel, kteří mu pomáhají i v kritických okamžicích. Přátele získává také zdvořilým a příjemným vystupováním. Střelec je vždy více méně filosofem i objevitelem v duchovním i hmotném smyslu, vychovatelem a misionářem. Má bystrý rozum, vyvinutou intuici a někdy i jasnovidecké schopnosti, které mu pomáhají dobře odhadnout situaci nebo člověka. Dobré organizační schopnosti jej předurčují k úspěchu ve většině podniků, do kterých se pustí. Projeví-li se nižší stránka působení ohně a Jupitera, objevují se hlučící lidé, kteří stále mluví o svých úspěších ve sportu, lásce a flirtu. Dalším "klacek pod nohy" je jeho vlastní netrpělivost a občasné návaly vzteku. Střelci rádi užívají života plnými doušky a mají-li radost z práce a dostatek posluchačů pro jejich teorie, jsou naprosto spokojeni.

29 Láska a partnerství Střelec je skvělý partner a veselý společník se značnou fantazií. Je dobrosrdečný, štědrý a rád obdarovává druhé, občas by se úplně rozdal. Protože je idealista, věří, že najde ideálního partnera, kterého hledá někdy i celý život. Ale když už se zamiluje, tak ohnivě, celou bytostí, což jeho partner někdy nemusí unést. Ve vztahu je upřímný a vstřícný, ale také může být žárlivý, podezíravý a nestálý. Případný rozchod velmi prožívá a dlouho mu trvá než se zase dá dohromady. Střelec bude kamarádit s lidmi různých znamení, ale mezi jeho největší oblíbence patří Rak, Ryby a také Blíženci. Se Střelcem můžete jednat otevřeně, ale pro jistotu se raději připravte se na dlouhý maratón, budete-li ho chtít polapit.

30 Kozoroh 22.12 – 21.1 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - fluorit, karneol, diamant, křišťál, malachit Barvy - černá, zelená Živel – země Vládnoucí planeta - Saturn Charakteristika znamení Láska a partnerství

31 Charakteristika znamení
Prastarý název Kozoroha je "Makara", což znamená pětiúhelník, který je symbolem pro člověka jako takového. Protože se zde uplatňuje nadvláda respektovaného a zároveň obávaného Saturna, bývá vnitřně silný, přemýšlivý až zádumčivý a zdrženlivý. Pokud však nemá zvládnuty city, po kterých touží, může někdy působit poněkud chaoticky. Člověk narozený ve znamení Kozoroha pozná velmi brzy, že život není lehký a že jedině vytrvalá a tvrdá práce mu může ulehčit denní starosti. Je mu tedy jasné, že "nemůže sedět jen tak naprázdno". V podvědomí má uloženo, že se vlastně musí osvobodit od závislosti na hmotě, paradoxně právě hmotnou prací. Pokud se mu to nepodaří, nestane se vládcem nad hmotou, ale ve hmotě. To znamená, že nebude moudrým, nýbrž nositelem hodnosti a nebude pak moci ukázat vnitřní moc, jen zevní. Lidé zrození v tomto znamení se často sami od sebe zabývají věcmi druhých, rádi pomohou osobní znalostí a zkušeností, umějí dobře poradit. Vměšování do vlastních záležitostí ale nesnášejí. Kozoroh je opatrný a v záležitostech postupuje systematicky, postupně se snaží dosáhnout sociálních jistot a zabezpečení. Převládne-li nižší energie Saturna, může být přehnaně ctižádostivý a hnát za kariérou ze strachu, že jednou by mohl být bez práce a prostředků. Kozoroh je také nazýván znamením otcovským. Vůči "mladším" je Kozoroh velmi taktní a má s nimi mnoho trpělivosti.

32 Láska a partnerství Kozoroh touží po citu a lásce, ale navenek bývá zdrženlivý a ostýchavý. Ve vztahu se ale postupně snaží být dominantní. Jeho umírněnost se projeví v milostné oblasti, není zrovna vášnivý milenec, ale pokud má ascendent v některém z ohnivých znamení, budete nejednou překvapeni. Pro dlouhodobý vztah si partnera také dlouho vybírá a testuje. Ideální když si je vybere ze znamení Býka, Štíra nebo Panny.

33 Vodnář 21.1 – 20.2 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - achát, fluorit, onyx, tyrkys, perly Barvy - bílá, modrá Živel – vzduch Vládnoucí planeta - Saturn a Uran Charakteristika znamení Láska a partnerství

34 Charakteristika znamení
Jako všechna vzdušná znamení je Vodnář ideálního založení, ale ze všech tří se snaží nejvíce uvést ideály do praxe. Poněvadž ideály jsou většinou "hudbou budoucnosti", což však přirozeně nic nemění na pevnosti jeho skálopevné přesvědčení, podle kterého jedná, i když ho celý svět pozoruje s otevřenými ústy a nesouhlasnými pohledy. Ve svém jednání může být někdy až bezohledný. Je-li vyššího ducha, bývá studnicí moudrosti. V opačném případě se však někdy nestačíte divit nad jeho naivitou. Proto je pro Vodnáře dobré, aby na sobě pracoval, hlídal se a snažil být lepším. Vodnáři bývají všestranní lidé, rádi přemýšlejí a experimentují a organizují a nemají rádi nerozhodnost. Vodnář hledá největší sílu ve vzájemné solidaritě a v přátelství. "Provozním kapitálem" člověka narozeného ve znamení Vodnáře je "bratrství". Rád uzavírá četná partnerství, u známých ubývá oblíben a často na ně má značný vliv. Proto je důležité mít se na pozoru, jaký ten vliv je.

35 Láska a partnerství Vodnář je v lásce zpočátku značně zdrženlivý, nerad dává najevo své city a trvá hodně dlouho než si "něco začne". Také je třeba počítat s tím, že si Vodnář zrovna nedělá hlavu, přijde-li později na schůzku, je totiž s dochvilností na štíru. "Zůstaňme raději přáteli" určitě aspoň jednou uslyší ten, kdo se s Vodnářem navázat bližší známost. Na škodu pro něj, Vodnář si někdy lásku plete s přátelstvím, protože nerozezná hranici kde končí přátelství a začíná láska. Jestliže se ale zamiluje, snaží se být s partnerem co nejvíce. Manželství uzavírá také až po dlouhém váhání. Zato ale bývá věrný a oddaný a v manželství většinou setrvá celý život. Kdo však hledá romantickou lásku a vášnivé city, měl by se raději poohlédnout po jiném znamení. Pro Vodnáře jsou nejvhodnější Beran, Ryby, Váhy nebo Blíženci.

36 Ryby 21.2 – 20.3 Charakteristika znamení Láska a partnerství
Kameny - opál, fluorit, malachit, perly Barvy – zelená Živel – voda Vládnoucí planeta - Jupiter a Neptun Charakteristika znamení Láska a partnerství

37 Charakteristika znamení
Vodní znamení, které reaguje především na citové vjemy a pohybuje se na vlnách oceánu citů prostě jako ryba ve vodě. Ryba je citlivější než kdokoli jiný pro zevní nálady a vjemy. Je-li okolí klidné a příjemné, ryba je šťastná, spokojená, dokonce i rozpustile veselá. Ale je-li nálada kolem nervózní, štvavá nebo plná nenávisti, Ryba zcela ztrácí nad sebou vládu. Ale přesto, kde vládne nedorozumění a neštěstí, má Ryba touhu pomoci. Nikoli touha po vědění Blížence, nikoli nadšení Střelce ani kritická podnikavost Štíra, ale všeobecný lidský soucit jsou pro Ryby pohnutkou ke všem činům. Ryby jdou tiše svou cestou a nejsou svými bližními příliš ceněny, protože se samy považují za "nevhodné". Pravou podstatu Ryb poznáme až v nouzi. Ryba je totiž ve svém živlu, může-li o někoho pečovat a těšit se na něj. Jelikož nynější společnost není nakloněna pro tyto povahy, Ryby se často snaží skrýt za některé jiné znamení horoskopu nebo se vydávají za poněkud hloupé, aby zabránili tomu, že to učiní někdo jiný. Ryby se zřídka odváží žít tak, jak cítí. Ryba se musí odevzdat zcela sama sobě a ne druhému člověku, jedině pak nalezne sebe. Proto je pro ni důležité přemýšlet a hodnotit s kým se stýká.

38 Láska a partnerství Ryba je nejvíce ovlivnitelné znamení zvěrokruhu, lze ji snadno svést a naváže známost s kýmkoliv a kdekoli. Na svoji upřímnost a otevřené srdce ale často doplácí. Když se totiž zamiluje, city jsou "na koni", rozum jde stranou. Přes růžové brýle špatné stránky partnera prostě nevidí. O to horší pro ni bývá pád, protože na lidech, které miluje, bývá závislá. Jestliže přece jen něco zpozoruje, co by nemělo být, vyžaduje důkazy věrnosti. Ryby bývají náladové, proměnlivé a někdy bohužel i bezohledné. Na druhou stranu ale oddané a partnera milují nade vše. Partner by se měl snažit jí neublížit, protože křivdu nese těžce. Životní partnery by si Ryba měla vybírat z ostatních vodních znamení, vhodný je tedy Rak a Štír.


Stáhnout ppt "Zodiac."

Podobné prezentace


Reklamy Google