Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příroda a já.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příroda a já."— Transkript prezentace:

1 Příroda a já

2 Lesy Lesy jsou pro nás a zvířata velice důležité.Vyrábějí vzduch který my a zvířata dýcháme.V lesech také bydlí spoustu zvířat a roste tam hodně rostlin.

3 Voda Voda je velice důležitá tekutina bez které bychom nemohli žít.Voda je na světě víc než pevniny.Vodu potřebují i rostliny.

4 Pouště Pouště jsou velice horké. Jsou to pustá místa.Pouště bývají písečné,solné,ledové.Žijí tam také nějaká zvířata např. štíři a velbloudi

5 Příroda

6 Zvířata Je známo přes 35 kmenů mnohobuněčných. Zhruba polovina je výhradně mořských, všechny kmeny kromě Drápovců.Některá zvířata jsou velice milá ale některá jsou zase zlá.

7 Savany Savana je označení pro travnaté oblasti tropickýc a subtropických oblastí. Během roku je zde vyhraněné období dešťů a období sucha. V podobných klimatických podmínkách se vyskytují i zcela nebo částečně opadavé lesy. O tom, který vegetační typ převládne, rozhoduje klima a půdní podmínky. Traviny i dřeviny mají odlišné ekologické nároky, vzájemně se potlačují a tím vytvářejí podstatu savany.

8 Pralesy Prales (synonymum pro původní les) ve volnějším (a dnes častěji užívaném) pojetí je člověkem v podstatě neovlivněný les, kde druhová skladba a prostorová struktura odpovídají poměrům stanoviště, tzn. potenciálnímu přirozenému stavu (blíží se klimaxu). Za původní les (prales) lze označit i lesy, které byly v minulosti částečně člověkem ovlivněny, ovšem zásah neměl vliv na vybočení z přirozeného směru vývoje a stopy takového zásahu nejsou již dávno patrné. Termín prales lze ztotožnit s označením "les původní".

9 Počasí Počasí je okamžitý stav v ovzduší na určitém místě. Je dáno stavem všech atmosférických jevů pozorovaných na určitém místě a v určitém krátkém časovém úseku nebo okamžiku. Tento stav se popisuje souborem hodnot meteorologických prvků, které byly naměřeny meteorologickými přístroji nebo zjištěny pozorovatelem (např. teplota vzduchu, stav oblačnosti, rychlost a směr větru, déšť, sněžení apod.) Změny počasí jsou způsobeny především zemskou rotací. Ohromné masy vzduchu a vody vlivem zemské rotace mají na severní polokoulitendenci pohybovat se ve směru hodinových ručiček. Na jižní polokouli se tyto masy pohybují opačným směrem.


Stáhnout ppt "Příroda a já."

Podobné prezentace


Reklamy Google