Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.10/01.0063

2 VFBR - úkoly Dějepis – 8. ročník Mgr. Jana Říhová

3 Obsah Co k sobě patří Událost – datum Údaje 1 Údaje 2 Zdroj

4 Které pojmy k sobě patří? Heslo revoluceFrancois Babeuf Markýz de LafayettJakobínikonvent Marseillaisavůdce Jakobínů Danton vedl spiknutí rovnýchgirondisté Velitel národních gard revoluční píseň revolucionáři, kteří se scházeli v kostele sv. Jakuba národní shromáždění Vůdce revoluce v roce 1792 svoboda, rovnost, bratrství Maxmilián Robespierre zástupci střední buržoazie

5 K datu přiřaď správné události a vyprávěj průběh revoluce 14.7.1789republika 1792císařství 1793dobytí Bastily 1794konstituční monarchie 1795jakobínská vláda 1804vláda velkoburžoazie

6 Doplň vynechané údaje Hrozivá finanční situace donutila krále …………., aby svolal do zámku ……………….. zástupce všech provincií, tzv. …………………………………… Ty se pak samy prohlásily ……………………………, s právem rozhodnout o tom, co je pro národ nejlepší. Král poslal proti stavům ………………… To vyvolalo bouře odporu, které vyvrcholily 14.7.1789 ……………………… Po celé zemi se šířila živelná ………………….., lidé věřili, že nastává doba spravedlivé společnosti, vyjádřená heslem ………… Národ. shromáždění zrušilo …………… šlechty, uzákonilo ……………………………. a vydalo …………………… Fr. se stala ……………….

7 Doplň vynechané údaje 2 Pařížané ustanovili revoluční radu zvanou …………….. Zaútočili na královský palác a král byl …………….. V Paříži se konaly volby do Národního shromáždění neboli ………………. Volební právo měli všichni občané bez ohledu na …………………….. Mezi politickými kluby měli silné postavení ………………. Konvent na svém zasedání zrušil……………….. A vyhlásil Francii …………….. Král byl …………………….


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google