Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou."— Transkript prezentace:

1 Valuch Honza8.A

2 Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou sportovního světa, a rozhodně ne neoprávněně.

3 5x nejcennější hráč ligy 6x získal titul s Chicago Bulls 6x nejcennější hráč finálové série 13x účast v All-Stars Nejlepší obránce NBA (1988) Nejvýšší počet bodů na zápas za kariéru v NBA (30,3) Jeden ze dvou hráčů, kteří dosáhli 3000 bodů za sezonu Jeho největší úspěchy

4

5

6 Do samotné soutěže nastoupil Jordan v dresu chicagských "býků" a již v první sezoně ukázal, co se od něj dá čekat, když skončil s průměrem 28,2 bodu na zápas a stal se suverénně nováčkem roku. Zároveň nastoupil poprvé do zápasu All-Stars, což si pak ještě dvanáctkrát zopakoval. U fanoušků se stal nesmírně populární svými nádhernými smeči, čímž si vysloužil přezdívku "Air". Mezi lety 1987-1993 byl Jordan nejlepším střelcem ligy a především on a Scottie Pippen dovedli Chicago ke třem titulům v letech 1991-3. Pak ovšem Jordan prohlásil, že už nemá basketbalem co získat a poprvé ukončil svoji kariéru, aby zkusil novou výzvu.

7

8

9 Tým za který hraje.

10 Stal se tváří mnoha reklam a idolem.


Stáhnout ppt "Valuch Honza8.A. Když se ve Spojených státech řekne „MJ“, každé malé dítě ví, co tato zkratka znamená. Michael Jordan je v současnosti největší ikonou."

Podobné prezentace


Reklamy Google