Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního."— Transkript prezentace:

1

2 FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního finále. Pravidla, které musejí týmy splňovat pro účast v soutěži FLL: 1.Tým musí mít minimálně 5 členů a maximálně 10 členů, 2. Každému ze členů musí být alespoň 10 let a maximálně 16 let, 3.Každý tým musí doprovázet minimálně jeden kouč, který se stará o tým. Pro každý ročník FLL je vyhlášeno hlavní téma, které motivuje celou soutěž, a které je zároveň závažným a důležitým problémem současné vědy. V roce 2006 – Nano Quest V roce 2007 – Power Puzzle V roce 2008 – Climate Connections V roce 2009 – Smart move V roce 2010 – Body Forward

3 Pilotní ročník FLL se poprvé konal v roce 1998 v USA a zúčastnilo se jej 28 týmů. O osm let později se ročníku 2006 zúčastnilo už 8 846 týmů tzn. téměř 90 000 dětí. V Roce 2007 počet účastníků přesáhl 100 000 a pořád stoupá.

4 1. Robot Game: Úkolem této disciplíny je postavit a naprogramovat robota tak, aby co nejlépe a nejefektivněji splnil soutěžní úkoly na hracím poli a tým získal, co nejvíce bodů.

5

6 2. Výzkumný úkol: V této disciplíně se tým musí důkladně seznámit s danou problematikou hlavního témata soutěže. Rozpoznat hlavní problém, navrhnout inovativní řešení výzkumného úkolu, konzultovat problém s odborníky, zeptat se veřejnosti, zveřejnit výsledky výzkumného úkolu a vytvořit pětiminutovou prezentaci, kterou tým musí odprezentovat před odbornou porotou.

7 3. Design robota: Zde odborná porota hodnotí robota ze stránky designu a jeho konstrukce.

8 4. Týmová spolupráce: Je jediná disciplína, u která tým neví zadání dopředu. Tým musí najít vyhovující formu spolupráce, komunikace a řešení vznikajících sporů, což není vůbec jednoduchý úkol. V odborné porotě sedí psychologové, kteří tým hodnotí.

9 Protože je to skvělá soutěž pro současné teenagery. Dokáže je zaujmout a učí je spolu spolupracovat. Není to soutěž individualistů, ale týmu jako celku. Liší se od všech tradičních soutěží, přináší nové pohledy a možnosti. Je to silná celosvětová soutěž se silným mezinárodním zázemím.

10

11 Autor: Roman Svoboda, B3.I


Stáhnout ppt "FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního."

Podobné prezentace


Reklamy Google